1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, GİRNE ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ
ARABACIOĞLU, GİRNE ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

ARABACIOĞLU, GİRNE ÜNİVERSİTESİ HEYETİNİ KABUL ETTİ

Mustafa Arabacıoğlu, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, ziyaretlerini yeni eğitim yılı öncesinde Bakan Arabacıoğlu’na bilgi vermek amacıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Girne Üniversitesi’nin gerekli bütün yasal işlemlerini tamamladığına işaret eden Salihoğlu, üniversitelerinin özellikle Denizcilik ve Havacılık konularına ağırlık verdiğini anlattı.

Havacılığın tüm dünyada oldukça pahalı bir eğitim olduğuna işaret eden Salihoğlu, bunu biraz hafifletmek için havacılık eğitimi alacak öğrencilere burs benzeri kolaylık sağlamaya karar verdiklerini söyledi.

Salihoğlu, bu çerçevede havacılık eğitimi alacak öğrencilerin arzu etmeleri halinde bedelsiz okuyarak, ödemeyi okullarını bitirdikten sonra 48-68 ay içerinde taksit taksit yapabilecekleri gibi hizmet olarak da verebileceklerini anlattı.

Girne Üniversitesi’nin, İngilizce konusuna da çok ağırlık verdiğini ifade eden Salihoğlu, okulun hazırlık bölümünün uluslararası EDEK’e akredite edildiğini vurguladı.

BAKAN ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, eğitimin geleceğe yatırım anlamına geldiğine işaret ederek, yüksek öğrenimin kişiyi meslek sahibi edindiren üst basamak olduğunu söyledi.

KKTC’de sonradan kazanılan en büyük değerin üniversiteler olduğunu belirten Arabacıoğlu, üniversitelerin verdiği uluslararası eğitimin önemine dikkat çekti.

Bakan Arabacıoğlu, üniversitelerin, ülkenin tanıtımı ve fahri temsilcilikler açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Üniversiteler konusunda hükümet olarak kendilerine düşen görevleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Arabacıoğlu, ülkede Filistin ve Gazzeli çok sayıda öğrenci bulunduğunu, bu öğrencilere yardım etmek konusunda dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bazı kararlar ürettiklerini anımsattı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.