1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, İPEKYOLU VAKFI’NI KABUL ETTİ
ARABACIOĞLU, İPEKYOLU VAKFI’NI KABUL ETTİ

ARABACIOĞLU, İPEKYOLU VAKFI’NI KABUL ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, İpekyolu Vakfı’nı kabul etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, İpekyolu Vakfı’nı kabul etti.

İpekyolu Vakfı Başkanı Hasan Moğol, Arabacıoğlu’na Eğitim Bakanlığı görevinde başarılar dileyerek, Kıbrıs’taki eğitimin gelişmesine katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

KKTC’nin gelişimi ve yaşaması için ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirterek, işbirliklerinin Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’la başladığını söyledi.

Denktaş’ın kabrini bir külliyeyle taçlandırmak istediklerini dile getiren Moğol, konuyla ilgili görüşmelerin başladığını ifade etti.

Moğol, 2004 yılından beri üzerinde çalıştıkları üniversite projesinin de vaktinin geldiğini düşünerek harekete geçmeye karar verdiklerini anlattı.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise, İpekyolu Vakfı’nın yükseköğrenimle ilgili talebini değerlendireceklerini belirterek, bu konuda hassas olduklarını da vurguladı.

Arabacıoğlu, şu an KKTC’de 9 üniversite bulunduğunu iki üniversitenin de izin aldığını belirterek, “üniversite, sayısını çoğaltarak mı yoksa kaliteyi arttırarak mı daha sağlıklı mı yolumuza devam ederiz değerlendirme yapmamız lazım” dedi.

Bakanlığın bu süreçteki fonksiyonunun ön izin verme noktasıyla sınırlı kalsa da bu konuda hassas davranmaya kararlı olduklarını dile getiren Arabacıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yüksek öğrenimle ilgili 4 başlıkta bir rapor hazırladıklarını ve Bakanlar Kurulu’na takdim ettiklerini söyledi.

Arabacıoğlu, konuyla ilgili başvurularını detaylı şekilde inceleyeceklerini ve en sağlıklı kararı vereceklerini belirterek, üniversite kurma sürecinin uzun bir süreç olduğunu ve bu yatırımların KKTC için önemli olduğunu kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.