1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, KUMYALI VE BÜYÜKKONUK İLKOKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
ARABACIOĞLU, KUMYALI VE BÜYÜKKONUK İLKOKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

ARABACIOĞLU, KUMYALI VE BÜYÜKKONUK İLKOKULLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Arabacıoğlu, Kumyalı ile Büyükkonuk İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği sorununu bir hafta içerisinde çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Kumyalı ile Büyükkonuk  İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği sorununu bir hafta içerisinde çözmeye çalışacaklarını ifade etti.

Bakan Arabacıoğlu, öğretmen eksikliği nedeniyle birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan her iki okulda incelemelerde bulundu, sorumlu öğretmenlerden bilgi aldı, velilerle görüştü.

İlk olarak Kumyalı İlkokulu’nu ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, birleştirilmiş sınıf uygulamasından dolayı eylem yaparak çocuklarını okula göndermeyen velilerden, çocuklarını okula göndermelerini istedi.

Veliler , okuldaki öğretmen eksiğinin giderilerek birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmesini talep ederken, birleştirilmiş sınıf nedeniyle çocukların günde sadece 3 saat ders alabildiklerini ve eğitimde geri kaldıklarını bildirdiler. Veliler, çocuklarının birleştirilmiş sınıfta okutulmasına karşı olduklarını dile getirdiler.

Sorumlu Öğretmen Kani Buranay , 73 öğrencisi bulunan Kumyalı İlkokulu’nda iki öğretmene daha ihtiyaç olduğunu belirterek, okul hakkında Bakan Arabacıoğlu’na bilgi verdi.

Bakan Arabacıoğlu, Kumyalı İlkokulu’ndan ayrılırken yaptığı açıklamada, velilerin taleplerinde haklı olduğunu belirterek, konuyu Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve hükümetle görüşeceğini ifade etti.

Konuyu bir hafta içerisinde çözmeye çalışacağını vurgulayan Arabacıoğlu, velilerden, çocuklarını okula göndermelerini istedi.

Arabacıoğlu, öğretmen eksikliğinin temel nedenlerinden birinin kamunun yavaş ilerlemesi olduğunu, ilköğretimdeki müdür ve müdür muavinleri sınavları nedeniyle öğretmen atamalarının geciktiğini kaydetti.

Karpaz’da her eğitim yılı başında benzer sorunların yaşandığını, bunun da büyük oranda Nakil Tüzüğü’nden kaynaklandığını belirten Arabacıoğlu,  Karpaz’ın hep ilk atama yeri olarak görüldüğünü, sistemin değişmesi için çok çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Nakil Tüzüğü’nün değişmesi gerektiğini söyleyen Arabacıoğlu, bazı okullarda öğretmen fazlalığı bulunmasına karşın yasal prosedür gereği ihtiyaç olan okullara nakil yapılamadığını belirtti.

Arabacıoğlu, Kumyalı İlkokulu’na bir öğretmenin atamasının yapıldığını, ihtiyaç olan diğer öğretmenin ödeneğinin de 2015 yılında bütçeye konulabileceğini kaydetti.

Büyükkonuk İlkokulu’nda da benzer durumla karşılaşan Bakan Arabacıoğlu’na, Sorumlu Öğretmen Ali Yiğit bilgi verdi.

Yiğit, geçmişte, okulda öğrenci azlığı nedeniyle birleştirilmiş sınıf eğitimi yapıldığını ancak öğrenci sayısının artmasıyla birlikte velilerin tek sınıfta eğitim talep ettiklerini söyledi.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da, okuldaki en büyük sıkıntının öğretmen eksiği olduğunu ifade ederek, öğretmen atanmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Bakan Mustafa Arabacıoğlu, konuyu yerinde incelemek amacıyla ziyarette bulunduğunu belirterek, konuyu değerlendireceklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.