1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU: "TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK"..
ARABACIOĞLU: "TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK"..

ARABACIOĞLU: "TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK"..

Hala Sultan İlahiyat Koleji dersliklerinin açılışının ve aralarında Hala Sultan Camisi de bulunan 4 projenin de temel atma töreninin 27 Eylül Cuma günü yapılacağını açıkladı.

A+A-

ARABACIOĞLU: "TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILACAK"..

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Haspolat’ta hizmete konan Hala Sultan İlahiyat Koleji dersliklerinin açılışının ve aralarında Hala Sultan Camisi de bulunan 4 projenin de temel atma töreninin 27 Eylül Cuma günü yapılacağını açıkladı

Arabacıoğlu, Haspolat Meslek Lisesi ile yapımı tamamlanmış Hala Sultan İlahiyat Koleji dersliklerinde incelemelerde bulundu.

Öğrenci ve öğretmenlerle de sohbet eden Arabacıoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji ziyaretinde okul müdürü İsmail Kaşot, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Mehmet Avcı ve eğitim kompleksi projesini başlatan Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı Hikmet Kaynarca ile de bir araya geldi.

Ziyaretlerinin ardından Hala Sultan İlahiyat Koleji yeni binası avlusunda basına konuşan Mustafa Arabacıoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji bina projeleri tamamlandığı zaman bin 200 öğrenciye hitap eden bir eğitim kompleksi haline geleceğini belirtti.

Temeli 20 Temmuz 2012’de atılan, dört bin metrekare kapalı alana sahip olan yeni binanın açılışının 27 Eylül Cuma günü 10:30’da yapılacağını açıklayan Arabacıoğlu, kolejin idari bina,  ek derslik ile kız ve erkek 800 yatak kapasiteli yurtlarının temel atma törenin de Cuma günü gerçekleştirileceğini belirtti.

“Bina Türkiye Cumhuriyeti’nden saygın kurumların maddi katkılarıyla yapılmaktadır. TC veya KKTC hükümetinin bu binaların yapılmasıyla ilgili herhangi bir maddi katkı koymuş değildir” diyen Arabacıoğlu, kolejin eğitim kısmının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, eğitim veren öğretmenlerin de Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğunu kaydetti.

KAŞOT

Hala Sultan İlahiyat Koleji Müdürü İsmail Kaşot ise, dersliklerin açılışının yanında eğitim kompleksinin içerisinde yer alacak olan Hala Sultan Camisi, yönetici binası, ek derslik ve ikinci etap öğrenci yurtlarının temel atma töreninin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Kaşot, Kıbrıs İlim Ahlak ve Sosyal Yardım Vakfı girişimleri ile açılışa Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, kompleksin yapımında katkıda bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer katkı koyan bazı kurum temsilcilerinin de katılacağını söyledi.

HALA SULTAN İLAHİYAT KOLEJİ’NDE EĞİTİM

Kaşkot, Hala Sultan İlahiyat Kolejindeki eğitimin lise ve kolej olmak üzere ikiye ayrıldığını, kolej bölümündeki eğitimin diğer kolejlerdeki eğitimle büyük ölçüde ayni olduğunu, sadece haftada altı ders saati Almanca, Fransızca gibi yabancı dil seçeneklerinin yerine Arapça ve Kuran-ı Kerim dersleri verildiğini kaydetti.

Lise bölümündeki müfredatın ise diğer liselerdeki müfredatın yüzde 80-85’i ile aynı olduğunu, sadece 6 saat Kuran-ı Kerim ve Arapça dersi verildiğini anlattı. Kaşot 10’uncu sınıfta ise bölümleşmeye gidildiğini kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.