1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, ÜLKEDE BULUNAN YABANCI SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ
ARABACIOĞLU, ÜLKEDE BULUNAN YABANCI SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ

ARABACIOĞLU, ÜLKEDE BULUNAN YABANCI SENDİKACILARLA GÖRÜŞTÜ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, eğitimin toplumun ve insanların geleceği açısından en önemli silah olduğunu söyledi. Eğitimde öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu kaydeden Arabacıoğlu...

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, eğitimin toplumun ve insanların geleceği açısından en önemli silah olduğunu söyledi. Eğitimde öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, “Karanlık diye bir yer yok. Karanlık ışığın girmediği bir yerdir. Bu ışık da eğitimdir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Arabacıoğlu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) cumartesi gerçekleştireceği genel kurula katılmak üzere KKTC’ye gelen sendikacıları kabul etti.

Arabacıoğlu kabulde yaptığı konuşmada, sivil toplum örgütlerinin devlet kurumları içerisindeki öneminin büyük olduğunu söyledi. Eğitim sendikalarının ülkedeki en güçlü sendikalar olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, eğitimle ilgili kararları, sendikaların görüşlerine başvurarak aldıklarını söyledi.

Arabacıoğlu, “Öğretmenlik kutsal  bir görev. Ülkemizde bulunmanızdan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.

KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel de konuşmasında, Eğitim Enternasyonel üyesi Slovenya, Bosna Hersek, Azerbaycan, Arnavutluk, Fransa, Malta ve Almanya’dan gelen öğretmen sendikacılar hakkında bilgi verdi.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.