1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU, YÖDAK’I ZİYARET ETTİ
ARABACIOĞLU, YÖDAK’I ZİYARET ETTİ

ARABACIOĞLU, YÖDAK’I ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu ( YÖDAK) ziyaret ederek, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu’nu ( YÖDAK) ziyaret ederek, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, üniversitelere gerçekleştirdiği ziyaretler sayesinde, hem sorunları dinlediklerini hem de yerinde incelemelerde bulunduklarını söyledi.

KKTC’deki yükseköğretimden sorumlu olan YÖDAK gibi önemli bir kurumun daha iyi bir binada hizmet vermesi gerektiğini vurgulayan Arabacıoğlu, bunun 2015 bütçesine dahil edilmesi için çalışacağını belirtti.

Arabacıoğlu, “Üniversiteler adası olan KKTC’de yerel akreditasyonu sağlayan kurumun böyle bir binası olmamalı. YÖDAK’ın kurumsal yapısı da daha işlevsel olmalı. Sizden gelen öneriler doğrultusunda birtakım yasal düzenlemelere gidilmelidir” dedi.

GÖKÇEKUŞ

YÖDAK Başkanı Profesör Doktor Hüseyin Gökçekuş ise, YÖDAK üyelerini tanıttı ve kurulun faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Akreditasyon konularında ise yurt dışındaki yetkililerle temas içinde olduklarını söyleyen Gökçekuş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile yapılan paralel çalışmaları aktardı.

Gökçekuş, Yükseköğretim kurumlarının alt birim, akademik ve idari personel, öğrenci, akademik personel özgeçmişleri ve farklı birçok bilginin tutulduğu merkezi bir veritabanı olan Yükseköğretim Kurulu Bilgi Sistemi YÖKSİS’le ilgili çalışmalarda da son aşamaya gelindiğini kaydetti.

Bu sayede YÖK ve YÖDAK’ın ortak denetim yapabileceğini anlatan Gökçekuş, şu anda ülkede YÖK-YÖDAK onaylı 9, sadece YÖDAK onaylı ise 2 üniversitenin eğitim verdiğini belirtti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.