1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABACIOĞLU: “YÜKSEKÖĞRENİM ÜLKE TANITIMINA KATKI KOYUYOR”
ARABACIOĞLU: “YÜKSEKÖĞRENİM ÜLKE TANITIMINA KATKI KOYUYOR”

ARABACIOĞLU: “YÜKSEKÖĞRENİM ÜLKE TANITIMINA KATKI KOYUYOR”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hasan Ali Bıçak’ı kabul etti.

A+A-

“YÜKSEKÖĞRENİM ÜLKE TANITIMINA KATKI KOYUYOR”

Yükseköğrenim alanının ülke ekonomisi ve ülkenin tanıtımına katkı koyduğunu söyleyen Arabacıoğlu, bu açıdan YÖDAK’ın önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.yükseköğrenim sektörünün ülke tanıtımına katkı koyduğunu söyledi. Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören 56 bin öğrencinin yüzde 58’inin Türkiye’den yüzde 21’inin üçüncü ülkelerden geldiğini anlatan Bıçak, bu rakamların eğitim sektörünün ülkeye katkısının kanıtı olduğunu anlattı.

BIÇAK: “ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 58’İ TÜRKİYE’DEN, YÜZDE 21’İ ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, yükseköğrenim sektörünün ülke tanıtımına katkı koyduğunu söyledi.

Arabacıoğlu, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Hasan Ali Bıçak’ı kabul etti.

Yükseköğrenim alanının ülke ekonomisi ve ülkenin tanıtımına katkı koyduğunu söyleyen Arabacıoğlu, bu açıdan YÖDAK’ın önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, YÖDAK’ın Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olduğunu ancak faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve tüm ülkeyi ilgilendirdiğini söyleyerek, Bıçak’ın vereceği bilgilerin önemli olduğunu ekledi.

YÜZDE 58 TÜRKİYE’DEN

Arabacıoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Bıçak da, eğitim sektörünün ülkedeki ekonomik kalkınmaya katkı koyduğunu belirtti.

Yükseköğretim kurumlarında eğitim gören 56 bin öğrencinin yüzde 58’inin Türkiye’den yüzde 21’inin üçüncü ülkelerden geldiğini anlatan Bıçak, bu rakamların eğitim sektörünün ülkeye katkısının kanıtı olduğunu anlattı.

Bıçak, Milli Eğitim Bakanı Amcaoğlu’nun ülkedeki yükseköğretim kurumlarının rekabet gücünün artırılması ve eğitim seviyesinin ileriye taşınması yönünde çalışmalar yapacağından emin olduğunu da ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.