1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABAHMET KÜLTÜR EVİ....
ARABAHMET KÜLTÜR EVİ....

ARABAHMET KÜLTÜR EVİ....

Kullanımı verildi...

A+A-

Lefkoşa Surlariçi’nin rehabilitasyonuna yönelik Lefkoşa İmar Planı çerçevesinde kurulan ve Lefkoşa Türk Belediyesi’nin de hissedarları arasında bulunduğu  Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi, bölgenin canlanmasına katkı yapmak amacıyla çıktığı ihale neticesinde, Kültür Evi’nin kullanımını Girne Amerikan Üniversitesi’ne (GAÜ) verdi.

Lefkoşa Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, GAÜ, bölgenin canlanmasına katkı amacıyla LTB ile işbirliği içerisinde Arabahmet Kültür Evi’nde kültürel,sanatsal, sosyal ve eğitsel çalışmalar gerçekleştirecek.

Belediye açıklamasında, Arabahmet Kültür Evi’nin kiralanması için, gazetelere ilan vermek yoluyla çıkılan ihale sürecinde 5 kurumun teklif şartnamesini alarak binayı da gördükten sonra sadece 2 kurumun (GAÜ ve  KTMMOB Mimarlar Odası) şirkete teklif verdiği kaydedildi.

Açıklamada, “İhale değerlendirme sürecinde kira bedeli bazlı değil, genelde tüm topluma özelde ise Surlariçi’ne getireceği katkı temelinde hareket edildiği ve tarihi-kültürel mirasın korunması, eğitim, verimli kullanım, yönetim kapasitesi,bölge kalkınmasına yapacağı etki, sivil topluma da açık olma gibi toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik kriterlerden oluşan 12 maddelik değerlendirme sonucunda Kültür Evi’nin kriterlere en yakın olan GAÜ’ye kiralandığı” ifade edildi.

Karşılıklı imzalanacak kira mukavele içerisinde, yukarıda belirtilen ana başlıkların uygulanması yazılı olarak yer alacak ve takibi teknik ekiplerce yapılacak.

Bu çerçevede binanın ısıtma/soğutma sistemi elden geçirilecek, çürüyen ahşap parkeler yenilenecek, binanın su ve aydınlatma altyapısı elden geçirilecek, başta binayı kullanacak STÖ’ler, dernek, vakıf ve kurumlar olmak üzere tüm vatandaşların da faydalanabileceği bir kafeterya açılacak, daha kaliteli ve modern hizmet verilebilmesi amacıyla teknik ekipman ve elektrik sistemi de iyileştirilecek, bina içerisinde bir müze açılacak.

Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi binayı 30 gün önceden bildirmek kaydıyla, yılda 45 günü geçmemek şartıyla kullanabilecek veya uygun gördüğü kuruluşlara kullandırabilecek ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilecek.

Bu etkinlikler için kullanıcılar 250 TL ödeyecek. İnsancıl bir amaç doğrultusunda herhangi bir vakfa veya derneğe bağışlanmak üzere yapılacak sosyal sorumluluk projelerinde veya LTB’nin kendi etkinlinliklerinde herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Daha önce çeşitli amatör tiyatro gruplarının kullandığı salonun kullanımı konusunda “hassas davranan” Şirket Direktörler Kurulu’nun, bu kullanım ile ilgili somut şartları da mukaveleye eklettiği; amatör tiyatro gruplarının 100 TL kira bedeli karşılığında salonu kullanabileceği kaydedildi.

“SURLARİÇİ’Nİ CANLANDIRMAK İÇİN ADIMLAR ATMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin tekrar gerçek anlamda faaliyete geçmesi ile birlikte Arabahmet bölgesindeki sosyo-kültürel ve ekonomik faaliyetlerin artacağına inanç belirterek LTB olarak büyük önem verdikleri Arabahmet Kültür Evi’nin kiralanması sürecinde toplumsal fayda kriterini gözönünde tutarak değerlendirme yaptıklarını kaydetti.

Fellahoğlu “Kültür Evi atıl iken kimseden ses seda çıkmadı. Biz genelde Surlariçi’ne özelde de Arabahmet Bölgesi’ne ve  Kültür Evi’ne sahip çıktık. Bundan sonra da sahip çıkmaya ve bölgeyi canlandırmak için adımlar atmaya devam edeceğiz.Kültür Evi’nin özelleştirilmesi gibi bir düşüncemiz yok. Toplumsal fayda güderek yaptığımız kiralamanın özelleştirme gibi algılanmasından üzüntü duydum”şeklinde konuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.