1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABAHMET KÜLTÜR EVİ’NİN KULLANIMI İÇİN LTB, GAÜ VE ARABAHMET BÖLGESİ GELİŞTİRME ŞİRKETİ SÖZLEŞME İMZALADI
ARABAHMET KÜLTÜR EVİ’NİN KULLANIMI İÇİN LTB, GAÜ VE ARABAHMET BÖLGESİ GELİŞTİRME ŞİRKETİ SÖZLEŞME İMZALADI

ARABAHMET KÜLTÜR EVİ’NİN KULLANIMI İÇİN LTB, GAÜ VE ARABAHMET BÖLGESİ GELİŞTİRME ŞİRKETİ SÖZLEŞME İMZALADI

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB), Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi Ltd ve Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Arabahmet Kültür Evi’nin kullanımı konusunda sözleşme imzaladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB), Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi Ltd  ve  Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) Arabahmet Kültür Evi’nin kullanımı konusunda sözleşme imzaladı.

LTB ve GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sözleşmeyle GAÜ beş yıl boyunca “bölgenin canlanmasına katkı amacıyla” LTB ile işbirliği içerisinde Arabahmet Kültür Evi’nde kültürel, sanatsal, sosyal ve eğitsel çalışmalar gerçekleştirecek.

Arabahmet Kültür Evi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için yapılan sözleşmeye göre, Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi tiyatro salonunu 30 gün önceden bildirmek kaydıyla yılda 45 kez kullanabilecek veya uygun gördüğü kuruluşlara kullandırabilecek ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilecek.

Bu etkinlikler için kullanıcılar 250 TL ödeyecek, bunun dışında sadece amatör tiyatro gurupları için, provalarda ücret alınmayacak ve 45 günlük kullanımdan sayılmayacak. Amatör tiyatro grupları 100 TL kira bedeli karşılığında salonu kullanabilecekler. İnsancıl bir amaç doğrultusunda herhangi bir vakfa veya derneğe bağışlanmak üzere yapılacak sosyal sorumluluk projelerinde veya LTB’nin kendi etkinlinliklerinde herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

FELLAHOĞLU

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, imza töreninde yaptığı konuşmada, Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin önceki yönetim tarafından amacı dışında kullanıldığını kaydetti. Fellahoğlu  şirketin kuruluş amacının bölgede restore edilen binaların kiralanması ve elde edilecek gelirlerde bu binaların bakım ve idamelerinin sağlanması olduğuna  dikkat çekti.

Şirket ortaklığının yüzde 80’inin LTB, yüzde 20’sinin de bölgedeki mülk ve işyeri sahipleri ile kiracılarının olduğunu belirten Fellahoğlu, şirketle alınan ortak karar doğrultusunda gayet şeffaf ve açık bir şekilde ihaleye çıkıldığını kaydetti.

Bölgenin köklü tarihi ve kültürel zenginliği ile büyük bir turizm potansiyeli olduğuna değinen Fellahoğlu, GAÜ’ ile atılan bu adımın özelde Arabahmet Bölgesi’ne, genelde Surlariçi Bölgesine canlılık getireceği düşüncesi ile adım atıldığını söyledi.

Fellahoğlu, “Amatör tiyatroların endişelerini anlıyorum. Ancak endişeleri yersiz çünkü GAÜ  herşeyden önce bir eğitim kurumu, herhangi bir işletme gibi değerlendirilmemeli” dedi

Fellahoğlu ayrıca Arabahmet Kültür Evi’nin sınıra yakın tarafında bulunan ancak askeri bölgede kalan, Kıbrıs’ın ilk arekoloji müzesi olma özelliğini taşıyan binanın, yanında çevresinde bulunan binaların da LTB’nin kullanımına verileceği teyitini aldıklarını kaydetti. Fallahoğlu Pizza Pronto Çemberi’nden Metehan Çemberi’ne çıkan yolla, Dereboyu’nun paralelinde bulunan yolun kullanımı için de çalışma başlattıklarını ve ilgili makamlarla görüşüldüğünü kaydetti.

AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da konuşmasında, Arabahmet Kültür Evi için yapılanların bir sorumluluk paylaşımı olduğunu belirtti.

Akpınar, bu projenin sadece bir sosyal sorumluluk projesi olmadığını Arabahmet Kültür Evi’nin Surlariçi’ne bambaşka bir yaşam bambaşka bir şekillenme getireceğini kaydetti. 

Geçmişten gelen kültürel değerleri kendi içsel katsayısıyla daha ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade eden Akpınar bu kapsamda Lefkoşa’yı kültür başkenti yapmak adına bu adımı attıklarını belirtti.

Akpınar, kültür evinin herkese açık olacağını da sözlerine ekledi.

İmza töreninde GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, LTB Meclis Üyesi Onur Olguner, LTB Projeler Amiri Ali Güralp, Arabahmet Geliştirme Şirketi Üyesi ve direktörleri Zihni Türksel ve Erdal Yücelt hazır bulundu.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.