1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARABAHMETLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ
ARABAHMETLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ

ARABAHMETLE İLGİLİ BİLGİLENDİRDİ

Kıbrısta’taki amatör tiyatroların oyunlarını sahneleyecekleri tek mekanın Arabahmet Kültür Merkezi olduğunu söyleyerek

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, Baraka Kültür Merkezi Aktivistlerini kabul ederek Arabahmet Kültür Merkezi’nin kiralanma süreciyle ilgili detaylı bilgi verdi.

Kabulde LTB Meclis Üyesi Onur Olguner ve LTB Projeler Şubesi Amiri Ali Güralp ve Baraka Kültür Merkezi Aktivistleri hazır bulundu.

REFİKOĞLU: “AMATÖR TİYATROLARIN OYUNLARINI SAHNELEYECEKLERİ TEK MEKAN ARABAHMET”

Kabulde konuşan Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Merter Refikoğlu, Kıbrısta’taki amatör tiyatroların oyunlarını sahneleyecekleri tek mekanın Arabahmet Kültür Merkezi olduğunu söyleyerek, bu kültür merkezinin Girne Amerikan Üniversitesi’ne kiralanması ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Refikoğlu, Arabahmet Kültürevi’nin LTB’nin kontrolünde kalıp, sivil toplum örgütlerinin ve halkın kullanımında olması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak Fellahoğlu’ndan geç kalınmadan alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

FELLAHOĞLU: “ATIL DURUMDAN DAHA VERİMLİ HALE GETİRECEĞİZ”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise ziyaretlerinden dolayı Baraka Kültür Merkezi Aktivistlerine teşekkür ederek,  Arabahmet Kültürevi ile ilgili verdikleri mücadele ve yaklaşımlarına saygı duyduğunu kaydetti.

Arabahmet Kültürevi ile ilgili aktivistlere bilgiler veren Fellahoğlu göreve geldiğinde atıl durumda olan ve amacı dışında kullanılan şirketi yeniden faaliyete geçirdiğini belirtti.

Arabahmet Bölgesi Geliştirme Şirketi’nin binayı 30 gün önceden bildirmek kaydıyla yılda 45 günü geçmemek şartıyla kullanabileceği veya uygun gördüğü kuruluşlara kullandırabileceğini ifade eden Fellahoğlu, mukaveleye konan somut maddelerle mekanın çeşitli amatör tiyatro gruplarının kullanımına da açık olacağını kaydetti.

Fellahoğlu, şirketi yeniden faaliyete geçirilmesindeki amacın Arabahmet  bölgesini canlandırmak olduğunu ve bu kapsamda atılan adımların LTB bünyesinde kapsamlı olarak değerlendirildiğinin altını çizdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.