1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇ KAYITTA YOĞUNLUK!
ARAÇ KAYITTA YOĞUNLUK!

ARAÇ KAYITTA YOĞUNLUK!

Afla birlikte büyük yoğunluk yaşandı!

A+A-

Seyrüsefer affının yürürlüğe girmesinin ardından, Araç Kayıt Dairesi ile Araç Muayene Şubesi’nin önünde uzun insan ve araç kuyrukları oluştu

Ali CANSU

Hükümetin “seyrüsefer affı” çıkarmasının ardından, dün, gün boyu, Araç Kayıt Dairesi ile Araç Muayene Şubesi’nde büyük yoğunluk yaşandı.

Affın, Resmi Gazete’de yayımlanması ile birlikte birçok vatandaş veya öğrenci, Lefkoşa’daki Araç Kayıt Dairesi’ne akın etti. Sabahın erken saatlerinden itibaren dairede işlemlerini yaptırmak isteyenler, dairede yoğunluk oluşmasına neden oldu.

Önde sekiz, arkada dört memurun vatandaşlara seyrüsefer ve muayene çıkartmak için çalıştığı dairede gün boyu hareketlilik vardı.

“Af için süre uzun, acele edilmesin”

Yetkililer, affın 90 gün gibi uzun bir süre olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların af için acele etmemeleri gerektiği üzerinde durdu.

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Araç Muayene Şubesi’nde de araç kuyrukları oluştu. Yeni, ikinci el veya kayıttan düşmüş araçlarını muayeneye götüren vatandaşlar, daire önünde uzun kuyrukların yaşamasına neden oldu.

Araç muayene personeli ise işleri hızlandırarak vatandaşların daha erken bir zamanda daireden ayrılması için çaba gösterdi.

90 gün ve çek ile 12 taksit

90 gün süreyle geçerli olacak yasa kapsamında, seyrüsefer borcu olanlar, ruhsatlarını belli koşullarla cezasız olarak, peşin veya çek ile 12 eşit taksitle ödeyebilecek.

Kayıtları iptal edilen araçlarla, kayıtları iptal edilmeyen ancak geçmiş yıllara ait seyrüsefer borcu bulunan araçların tekrar kayıt altına alınması ve devlete olan borçlarının tahsil edilmesi amacıyla hazırlanan yasa 14 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.