1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇ PLAKALARINDA YENİ UYGULAMAYA GİDİLİYOR
ARAÇ PLAKALARINDA YENİ UYGULAMAYA GİDİLİYOR

ARAÇ PLAKALARINDA YENİ UYGULAMAYA GİDİLİYOR

Araç plakalarında yeni uygulamaya gidiliyor

A+A-

Bakanlar Kurulu bugün yaklaşık 3 saat süren toplantısında birçok karara imza attı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Özgürgün, toplantıda Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan Ekonomik Protokol kapsamında Mart 2017’ye kadar olan eylem planının gözden geçirildiğini söyledi.

Özgürgün, protokolde yer alan ve Mart 2017’ye kadar olan eylemlerin büyük bir kısmının gerçekleştirildiğini belirtti.

Buna göre; Bakanlar Kurulu, KKTC’deki araç plakalarının beyaz zemin üzerine siyah kabartmalı harf ve sayılar ile oluşturulmasına, metal zemin ve soğuk mühür uygulanmasına geçilmesine karar verdi.

Bu uygulama 1 Haziran’dan itibaren plakası kırılan ve yeni kayıt yaptıran araçlar için geçerli olacak. Eski plakalar ise istendiği takdirde 10 yıl süreyle kullanılabileek.

Bakanlar kurulu, Ekonomi Bakanlığı’nın Tütün imalatı, satışı ve yetişitirilmesini düzenleyen tüzüğü de onayladı.

Tüzük, tütün yetiştirme koşulları, depolamanın nasıl yapılacağı, tütünün işlenecek mamül hale getirilmesine ilişkin koşulları, imaltaçılık ve yetiştiricilik ve ticaretinin ruhsatlandırılmasını içeriyor.

Bakanlar Kurulu ayrıca, Karpaz Pansiyonculuk Geliştirilmesi çerçevesinde kullandırılan ve dönüşünde zorluk bulunan Eko/Agro Turizm projesi kapsamındaki turizm kredilerinin konsolidasyonu ve rehabilitasyonu kapsamındaki 17 işletmeye yeniden düzenleme getirdi.

Bu çerçevede, 250 bin TL’ye kadar eş-finansman desteği esasları kapsamındaki her yatırımcının kullandığı kredi proje büyüklüğü kabul edilip hibe programına alındı.

Bu amaçla KKTC kalkınma Bankasına 500 bin TL aktarıldı. Bu işlemler Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından 30 Kasım 2017 tarihine kadar yapılabilecek.

Başbakan Özgürgün, Bakanlar Kurulu toplantısında Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC arasında imzalanan ve 2016-2018 yıllarını kapsayan Ekonomik Protokol kapsamında Mart 2017’ye kadar olan eylem planları çerçevesinde yapılan ve yapılmasına devam edilen faaliyetlerin gözden geçirildiğini söyledi.

Özgürgün, protokolde yer alan ve Mart 2017’ye kadar olan eylemlerin büyük bir kısmının gerçekleştirildiğini belirtti.

Başbakan Özgürügün KKTC Faktoring, Finas Kiralama ve Finansman Şirketleri Yasası, KKTC bankacılık Değişiklik Yasası, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Yasası, Yeni Kamu Görevlileri Yasası, Muhasebe denetim Meslek Yasası, teknopark yasa tasarısı, E-Ticaret yasa tasarısı ile Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Yasa tasarısının Meclis Alt Komitelerinde görüşülmesine devam edildiğini de kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.