1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARACA DÜZENLENEN BASKINDA BULUNANLAR ŞOK ETKİSİ YARATTI!
ARACA DÜZENLENEN BASKINDA BULUNANLAR ŞOK ETKİSİ YARATTI!

ARACA DÜZENLENEN BASKINDA BULUNANLAR ŞOK ETKİSİ YARATTI!

Girne'ye bağlı Karaoğlanoğlu'nda;

A+A-

Girne’ye bağlı Karaoğlanoğlu’nda 10 Şubat 2014 tarihinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Roma ve Tunç dönemlerine ait piyasa değeri yaklaşık 130 bin TL olan eski eser ele geçirildi. Polis, meseleyle ilgili İrfan Tan isimli zanlıyı gözaltına alarak dün mahkemeye çıkardı. Mahkeme, ileride yargılanacak olan zanlının, teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla, yargılanıncaya kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Roma Dönemi’ne ait testi ile Tunç Dönemi’ne ait eserler, Girne Polis Müdürlüğü’nde basına sergilendi. Tunç Dönemi’ne ait eserlerin, çok nadir bulunan parçalar olduğu öğrenildi.

ees.jpg

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü teminat duruşmasında polis memuru Kader Çamlıbelli, iddia makamının tanığı olarak dinlendi.

Polis araca baskın düzenledi

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Kader Çamlıbelli, zanlı İrfan Tan’ın “Kanunsuz eski eser tasarrufu” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Kader Çamlıbelli, önceki gün bir otelin park yerine yapılan operasyonda İrfan Tan isimli zanlının kullanımındaki aracın bagajında piyasa değeri yaklaşık 130 bin TL olan Roma ve Tunç dönemlerine ait eski eserler bulunduğunu ifade etti.

TC vatandaşı olan ve ülkede çalışma izniyle bulunan zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını anlatan Çamlıbelli, zanlının davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Özlem Tümer, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulması, 5 bin TL nakit para yatırması ve bir kefilin 40 bin TL tutarındaki kefalet senedini imzalaması şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasını istedi.

Zanlı İrfan Tan, teminat şartlarına itiraz etmezken, işlediği suç nedeniyle mahkemeden özür diledi. Ceza Davaları Yargıcı Gökhan Asafoğulları, savcılığın istediği teminat şartlarına izin ve emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.