1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARACINDA ELE GEÇİRİLEN...
ARACINDA ELE GEÇİRİLEN...

ARACINDA ELE GEÇİRİLEN...

ARACINDA ELE GEÇİRİLEN...

A+A-

Namık Seven’in aracında ele geçirilen 18 parça eski eserin maddi değeri belirlendi.

Polise yapılan ihbar üzerine tasarrufundaki tarihi eserlerle birlikte yakalanan ve tutuklanan Namık Seven dün Lefkoşa’da yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede, Namık Seven’in aracında ele geçirilen 18 parça eski eser ile ilgili Tarihi Eserler Dairesi’nin raporu belli olduğu açıklandı.

Bulunan 13 adet testi ve 5 adet çanağın Roma ve Helenistlik dönemine ait olduğu, maddi değerinin ise 14 bin 500 TL olduğu tespit edildi. 

Saven’in, tarihi eserleri Karpaz bölgesinde aldığı ve bir Rum’a satacağı öne sürüldü.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen teminat duruşmasında Haspolat bölgesinde faaliyet gösteren Fina benzin istasyonu önünde durdurulan zanlının aracında 13 adet testi ve 5 adet çanak bulunduğu belirtildi. 

Polis, soruşturma amaçlı mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında 2 gün tutuklama emri alındığını, bu süre içerisinde Tarihi Eser Dairesine gönderilen yazıya cevap geldiğini, eserlerin Helenistik ve Roma dönemine ait olduğuna dair tespit yapıldığını, maddi değerinin ise 14 bin 500 TL olarak belirlendiğini söyledi. 

Kefili buldu, kurtuldu

Soruşturmanın sürdüğünü ancak zanlının serbest kalması halinde etki edemeyeceğini kaydeden polis, zanlının davasında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme, zanlıyı kanunsuz eski eser tasarrufu suçundan yargılanmak üzere teminata bağladı. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı, haftada bir gün polise giderek imza atması ve iki kefilin 2’er bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlının tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.