1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇLA ÇARPIP, İKİ KEZ BIÇAKLADI
ARAÇLA ÇARPIP, İKİ KEZ BIÇAKLADI

ARAÇLA ÇARPIP, İKİ KEZ BIÇAKLADI

Araçla çarpıp, iki kez bıçakladı

A+A-

Lefke’de ülkücü ve doğu kökenli iki grup arasında çıkan kavgada Saltuk Arıcı’ya aracıyla çarpan ve bıçaklayarak yaralayan zanlı Kutbettin Oktay polise teslim oldu

Emine UYSAL

Lefke’de ülkücü ve doğu kökenli grup arasında çıkan kavgada Saltuk Arıcı’ya aracıyla kasten çarpan ve bıçakla sağ ve sol bacağından yaralayan zanlı Kutbettin Oktay, 9 gün sonra polise teslim oldu.

Polis, olayda kullanılan delici aletin ve olaya karışan Murat Algan’ın arandığını belirtti.

“Ağır yaralama” ve “Kanunsuz bıçak tasarrufu” suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Kutbettin Oktay, dün Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu’nun huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına Savcı İbrahim Ruso, tanık olarak Lefke Polis Karakolu’nda görev yapan Polis Çavuşu Tansel Çizer’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Çizer, 1 Mart’ta saat 03.30’da Denizkonağı Yurdu yolunda HB 262 plakalı araçla seyreden zanlı Kutbettin Oktay’ın araçla Saltuk Arıcı’ya çarpıp, henüz tespit edilemeyen delici bir aletle sol ve sağ bacağına saplayarak ağır yaralamakla methaldar olduğunu anlattı.

Polis Çavuşu Tansel Çizer, yaralanan Saltuk Arıcı’nın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini ve tedavisini müteakip, taburcu olduğunu kaydetti.

“Murat Algan aranıyor”

Tansel Çizer, olayın ardından zanlı Kutbettin Oktay ile olaya karıştığı belirtilen Murat Algan aleyhine tutuklama emri alındığını ve Oktay’ın 9 Mart’ta polise teslim olduğunu söyledi.

Murat Algan’ın ve olayda kullanılan delici aletin halen arandığına vurgu yapan Çizer, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Savcı İbrahim Ruso, olayda zanlının suç ortağının arandığını belirterek, zanlının tutukluluğunun devam etmesini istedi.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.