1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇLARDA SAHTE KOÇAN OLAYINDA GARİP DURUM
ARAÇLARDA SAHTE KOÇAN OLAYINDA GARİP DURUM

ARAÇLARDA SAHTE KOÇAN OLAYINDA GARİP DURUM

Sahte koçanla araç satan ve sahte koçanlı aracı alan arasındaki garip durum;

A+A-

Sahte koçanla araç satana ceza yok, sahte koçanlı aracı alarak dolandırılana ceza var

Sahte koçan skandalı ile ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, şuana kadar yüze yakın sahte koçan hazırlanmış araç tespit edildi. Ancak Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu “ülkeye ithal edilmiş olup ithal izni alamayan araçların ekonomiye kazandırılması” kararı doğrultusunda galeri sahiplerine cüzi para cezaları ile sahte koçanlı araçlarıkayıt altına alma imkânı sağlandığı, araçlar üzerinde yapılan sahtekârlıkla ilgili herhangi bir cezai soruşturmanın açılmayacağı öne sürüldü.

YÜZLERCE SAHTE KOÇANLI ARAÇ

Kuzey Kıbrıs’taki galerilerde yaşları üzerinde değişiklik yapılmış birçok aracın satıldığı tespit edildi. Yapılan araştırmalarda şimdilik yüze yakın aracın yaşında sahtekârlık yapıldığı ortaya çıkarken, bu sayının gün geçtikçe arttığı belirtildi. Bakanlar kurulunun“Ülkeye ithal edilmiş olup ithal izni alamayan araçların ekonomiye kazandırılması” yönünde aldığı karar doğrultusunda araçların yaşlarını gençleştirip piyasaya süren galeri sahiplerine bin ile 3 bin 750 sterlin arasında değişen cezalarla araçları kayıt altına alma imkânı sağlandı.

SAHTEKÂRLIK YASALLAŞIYOR

Motorlu Araçlar Mukayyitliğinde dün itibari ile koçanları sahte olan araçların kayıt altına alınmaya başlandığı öne sürüldü. Şuana kadar 2 aracın kayıt altına alındığı belirtilirken, tespit edilen tüm sahte koçanlı araçların kayıt altına alınacağı öne sürüldü. Öte yandan galeri sahiplerinin yapılan sahteleme işleminden dolayı herhangi bir cezai soruşturmaya tabi tutulmayacağı, motorgücüne ve yaş aralığına göre cüzi para cezaları ile sahte koçanlı araçları devlet imzası ile yasallaştıracağı iddia edildi.

ARAÇLARIN YAŞINI DÜŞÜRÜYORLAR

Bazı galeriler tarafından Japonya’dan ithal edilen araçların koçanında sahtekârlık yapıldığı ortaya çıkmış, koçanlarda yapılan sahte işlemlerle araçların 3 veya 4 yaş gençleştirilip satışa sunulduğu belirlenmişti.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.