1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇLARIN ÇALINTI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR
ARAÇLARIN ÇALINTI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

ARAÇLARIN ÇALINTI OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Güney’den kaçak yolla KKTC’ye geçirdikleri araçları parçalayarak Mısır’a göndermekle suçlanan 3 kişiden biri teminatla serbest kaldı

A+A-

Güney Kıbrıs’tan kaçak yolla KKTC’ye otomobil geçirip, parçaladıktan sonra Mısır’a göndermekle suçlanan zanlılar Haluk Kasap ve Mısır uyruklu Muhammed Ahmet’in tutukluluk süresi ikişer gün daha uzatıldı. Diğer zanlı Cemile Minnoş ise mahkeme emriyle davaları görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışı yasaklanarak teminatla serbest kaldı. Polis, Güney’den kaçak olarak KKTC’ye geçirilen araçların, Güney’de çalıntı olup olmadığını araştırıyor.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in baktığı davalarda Savcı Damla Güçlü, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Polis memuru Mahan, 5 Haziran 2013 tarihinde, alınan ihbar üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekibinin, Haspolat Sanayi Bölgesi’ndeki bir işyerine operasyon düzenlediğini ve bir adet parçalanmış, 2 adet de sürülebilir durumda şase ve plaka numarası belli olmayan 3 otomobili bularak emare aldığını belirtti.

Yapılan ileri soruşturma sonrasında bu 3 otomobilin, Güney Kıbrıs plakalı olduğunu tespit ettiklerini ancak KKTC’ye giriş veya çıkış kayıtlarının olmadığına dikkat çeken Mahan, bu araçların ne zaman ve ne şekilde KKTC’ye geçirildiğinin araştırıldığını söyledi.

Zanlı 2 Cemile Minnoş’la ilgili tahkikatın tamamlandığını kaydeden Mahan, diğer iki zanlıyla ilgili tahkikatın devam ettiğini söyledi. Güney’den kaçak olarak KKTC’ye geçirilen araçların, Güney’de çalıntı olup olmadığının araştırıldığını kaydeden Mahan, bu aşamada Haluk Kasap ve Mısır uyruklu Muhammed Ahmet’in 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tahkikat memurunun ardından söz alan Savcı Damla Güçlü, soruşturması tamamlanan zanlı Cemile Minnoş’un, yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklanmasına ve bir kişinin lehine 50’ bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması karşılığında serbest kalmasına itirazları olmayacağını belirtti.

Uzatılan tutukluluğa ve zanlı ikinin teminat şartlarına itiraza olunmaması üzerine, yargıç hale Ahmet Raşit, zanlılar Haluk Kasap ve Mısır uyruklu Muhammed Ahmet’in 2 gün daha poliste tutuklu kalmasına, zanlı Cemile Minnoş’un ise teminat şartlarını getirmesi sonucu davaları görüşülünceye kadar serbest kalmasına emir verdi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.