1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇLARIN KAYITLARI İNCELENECEK
ARAÇLARIN KAYITLARI İNCELENECEK

ARAÇLARIN KAYITLARI İNCELENECEK

Araçların kayıtları incelenecek

A+A-

Beyarmudu’ndan KKTC’ye giriş yaparken aracının bagajında gümrüksüz araç motoru tespit edilen Fuat Azerler’in Yeniboğaziçi’ndeki evinde de araç motorları, boş motor bloku ve 5 adet araç bulundu.
 
Ahmet İLKTAÇ

Beyarmudu Barikatı’ndan dün KKTC’ye giriş yaptığı sırada aracının bagajında gümrüğü ödenmemiş araç motoru, evinde yapılan aramada da iki adet araç motoru, 1 adet boş motor bloku ve mesele ile bağlantısı olduğuna inanılan 5 adet motorlu araç tespit edildiği iddia edilen Yeniboğaziçili 29 yaşındaki Fuat Azerler tutuklandı.

Gazimağusa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı aleyhine soruşturma maksatlı 3 günlük tutukluluk emri alındı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hasan Dağlı’nın huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Ayhan Arabi’yi tanık olarak dinletti.

Tanık polis, 8 Nisan 2016 tarihinde aldığı bir bilgide zanlı Fuat Azerler’in evinin arka kısmında gümrüksüz araba ve motor bulunduğunu öğrendiğini söyledi.

Zanlının evinde yapılan aramada 2 adet kanunsuz motor ve 1 adet boş motor bloğu tespit ettiğini kaydeden polis memuru, aynı mahalde bulunan EN 840, EN 849, GF 200, FL 145 ve CS 623 plakalı araçlarda yapılan incelemede motorlarının izinsiz değiştirildiğini bildirdi. Tahkikat memuru, söz konusu araçların Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürdüklerini ifade etti.

Ayhan Arabi, aynı gün zanlının kullanımındaki KD 783 plakalı araçla Beyarmudu Kara Giriş Kapısı’ndan KKTC’ye giriş yaptığı sırada daha önceden aleyhine temin edilen mahkeme emri gereği tutuklandığını dile getirdi.

Ayhan Arabi, zanlının kullanımında bulunan KD 883 plakalı araçla Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götürüldüğünü ve aracın bagaj kısmında 1 adet motorun kanunsuz bir şekilde KKTC’ye geçirildiğini tespit ettiklerini söyledi.

Tanık polis, yine aynı tarihte zanlının huzurunda evinin arka bahçesinde yapılan aramada 2 adet Honda marka aracın motoru, 1 adet Subaru marka boş motor bloğu, 2 adet Honda marka araç motor bloğu tespit edilerek emare alındığını kaydetti.

Havanın kararması nedeniyle 4 adet motor ve 5 adet aracı Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne götüremediklerini anlatan Arabi, meselenin yeni olduğunu, zanlıdan alınan gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılması, çevre ifadesi toplanabilmesi, motorların ve araçların şasi ve motor numaralarının Araç Kayıt Dairesi’nden kontrolünün yapılması gerektiğini belirtti.

Arabi, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi adına zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlının avukatı Yunsal İlhan’ın itiraz etmemesi üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.