1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAÇTAN TARİHİ ESER FIŞKIRDI
ARAÇTAN TARİHİ ESER FIŞKIRDI

ARAÇTAN TARİHİ ESER FIŞKIRDI

Araçtan tarihi eser fışkırdı

A+A-

Mutluyaka kavşağında Davut Zengin’in kullanımında bulunan araçta polis tarafından yapılan aramada eski eser olduğuna inanılan 15 adet testi, 1 adet toprak kandil, 2 adet toprak kase, 5 adet sikke ve 1 adet küçük boy kama bulundu

 Gamze PİR BAYKUR

Mutluyaka kavşağında polis tarafından aracı durdurularak yapılan  aramada bir çok muhtelif eski eser ile 5 adet sikke tasarruf ettiği tespit edilen 24 yaşındaki Davut Zengin ile olayla bağlantısı olduğuna inanılan Veli Güney isimli kişiler tutuklandı. “Kanunsuz eski eser tasarrufu” suçlamasıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Zengin ile Güney tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle tutuklu kalacaklar.

ZANLI ZENGİN’İN ARACINDA ESKİ ESER, ZANLI GÜNEY’İN EVİNDE DEDEKTÖR BULUNDU

Meselenin tahkikat memuru İbrahim Bulut, 5 Şubat tarihinde zanlı Davut Zengin’in kullanımındaki aracın Mutluyaka kavşağında durdurularak arama yapıldığını belirtti. Arabada yapılan aramada eski eser olan 15 adet değişik ebatlarda testi, 1 adet toprak kandil, 2adet toprak kase, 1 adet küçük boy kama bulunduğunu belirten Bulut, aracın ön kısmında ise 5 adet sikke bulunduğunu açıkladı. Zanlı Veli Güney’in ise zanlı Zengin’in adına kayıtlı başka bir araçla tespit edildiğini belirten Bulut, zanlı Güney’in evinde yapılan aramada 1 adet dedektör bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Bulut, zanlı Zengin ile Güney’in tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hasan Dağlı, zanlı Davut Zengin ile Veli Güney’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Halkın Sesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.