1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAMIZDA BÜYÜK UÇURUM VAR!
ARAMIZDA BÜYÜK UÇURUM VAR!

ARAMIZDA BÜYÜK UÇURUM VAR!

ARAMIZDA BÜYÜK UÇURUM VAR!

A+A-

Rum Hükümet Sözcüsü Vekili Viktoras Papadopulos, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum taraflarının sundukları tezler arasında “büyük uçurum olduğunu” iddia etti.

Fileleftheros gazetesinde yer alan söyleşisinde Papadopulos, Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinde şu andatez sunulması aşamasında olunduğunu ve şimdiden tünelin sonunda ışık görülmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtirken, “Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum taraflarının sundukları tezler arasında uçurum bulunduğunun ise gerçek olduğunu” vurguladı.

Papadopulos, tezlerin sunulduğu ikinci aşamanın doğru şekilde tamamlanması gerektiğini, ancak bu şekilde üçüncü aşamaya geçilebileceğini ifade ederek, üçüncü aşamanın da ikiye ayrılacağını belirtti.

İlk olarak “yakın bulunulan konular olup olmadığının tespit edilmesi ve görüş ayrılıkları arasında köprü kurulmasına çalışılacağını vurgulayan Papadopulos, sonrasında ise al-vere geçileceğini ve bunun için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Müzakerelerin enerji konusuyla ilişkisinin sorulması üzerine ise Papadopulos, bu iki konunun  “kesişmeyen, paralel konular oldukları ve müzakerelerde enerji konularının görüşülmediğini” söyledi.

Papadopulos, Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafının Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik “gerçek niyet” ortaya koymaları için gerekli olan teşvik olarak eskiden Türkiye’nin AB müzakerelerinin mevcut olduğunu, ancak şimdi bu teşvike doğalgazın da eklendiğini iddia etti.

Papadopulos, söyleşisinin devamında ise Güney Kıbrıs’taki ekonomik kriz ve alınan önlemlere ilişkin soruları da yanıtladı.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.