1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAMIZDA CASUS VAR
ARAMIZDA CASUS VAR

ARAMIZDA CASUS VAR

Lefkoşa'da casusluk yaptığını kabul eden

A+A-

Lefkoşa’da 15 Ekim 2013 tarihinde, Rumlar için casusluk yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan daha sonra da suçunu kabul eden, Taylan Yanar, dün Askeri Mahkeme Heyeti tarafından yedi ay hapse mahkum edildi.

Ömer Güran başkanlığında, Kıdemli Yargıç Fugen Ulutekin ve Yargıç Banu Soyer’den oluşan Askeri Mahkeme Heyeti, Taylan Yanar’ı, ciddi bir suç işlemek maksadıyla gizli ittifak ve askeri yasak bölgeyi ihlal suçlarından yedi ay hapse mahkum etti.

Sanık Taylan, ağır bir suç işlemek maksadıyla 17-27 Eylül 2013 tarihinde, gizlice, askeri yasak bölgeyi ihlal ederek, Güney Kıbrıs’a geçmiş ve 15 Ekim 2013’de alınan bir ihbar üzerine, yine kaçak olarak geldiği KKTC’de operasyonla yakalanmıştı.

Lefkoşa’da yakalanan Yanar’ın üzerinde bilgisayar, USB ve fotoğraf makinesi gibi donanımlar bulunmuş ve polise verdiği ifadede, kaçak olarak Güney Kıbrıs’a gittiğini, yakalandığını ve Rum yetkililerden sığınma talebinde bulunduğunu itiraf ettiği öğrenilmişti. Yanar, ayrıca Rumlar için casusluk yaptığını da kabul etmişti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.