1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARANAN 140 KİŞİ VAR
ARANAN 140 KİŞİ VAR

ARANAN 140 KİŞİ VAR

Güvenlik güçlerini alarma geçiren, YDÜ’nün altını üstüne getiren olaylarda;

A+A-

Başkent Lefkoşa’da önceki gün güvenlik güçlerini alarma geçiren, Yakın Doğu Üniversitesi’ndeki (YDÜ) olaylarla ilgili gözaltına alınan öğrenciler dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıları mahkemeye getirmeden önce mahkeme etrafında geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. YDÜ’de, doğu kökenli öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavgada araçlara hasar veren, darp olayına karışan, okulun camlarını kıran ve ayaklanmaya katıldıkları tespit edilen 16 öğrenci gözaltına alındı. Olaylar sonrası önceki gün ve dün gözaltına alınan Kerim Özer, Kunilayhan Kambur, Birtan Küçükali, Oğuzhan Haliloğlu, Ali Bektaş, Oğuzhan Demirdöven, Mustafa Özge, Yunus Yiğit, Mehmet Hikmet, Sercan Erkan, Abdurrahman Mat, Doğa Birlik, Ferhat Aydoğan, Savaş Tutuk, Kadir Aydoğdu, Faruk Nizamoğlu dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, olaylara karışan 20 ülkücü ile 140 doğu kökenli öğrencinin ise aranmakta olduğunu açıkladı. Tutuklama duruşmasında YDÜ kampüsü içerisinde saat 13.00 sıralarında Denizcilik Fakültesi ile kütüphane arasında toplanan 150 kişilik doğu kökenli öğrenci gurubu ile yüz kişilik ülkücü grubun ayaklanarak, çevreye rahatsızlık verdiği belirtildi.

20 ülkücü aranıyor

Polis, Kerim Özer, Kunilayhan Kambur, Birtan Küçükali, Oğuzhan Haliloğlu, Ali Bektaş, Oğuzhan Demirdöven, Mustafa Özge, Yunus Yiğit, Mehmet Hikmet’in 4 Nisan tarihinde arkadaşlarının doğu kökenli öğrenciler tarafından darp edildiğini öne sürerek, ayaklandıklarını, doğu kökenli öğrencilere zarar vermek amacı ile yanlarına tecavüzkâr aletler aldıklarını söyledi. Polis, 9 zanlının Kadir Aydoğdu, Sercan Erkan’ı ciddi şekilde darp edip ve Sercan Erkan’ın aracına hasar verdiklerini açıkladı. Polis, olaylara karıştığı tespit edilen 20 ülkücü öğrencinin ise aranmakta olduğunu ifade etti.

Kürt kökenliler ülkücülere zarar vermek istedi

Polis, zanlılar Sercan Erkan, Abdurrahman Mat, Doğa Birlik, Ferhat Aydoğan, Savaş Tutuk, Kadir Aydoğdu, Faruk Nizamoğlu’nun da arkadaşlarının ülkücü öğrenciler tarafından darp edildiğini öne sürerek, ayaklandıklarını, ülkücü öğrencilere zarar vermek amacı ile yanlarına tecavüzkâr aletler aldıklarını söyledi. Polis, zanlıların Ali Bektaş ve Mehmet Hikmet’e ait iki araca hasar verdiklerini açıkladı.

3 gün süre ile tutuklular

Olaylara karıştıkları tespit edilen 140 kişinin arandığını, yedi kişinin isminin de tespit edildiğini belirten polis, her iki grubun olaylarda kullandığı tecavüzkâr aletlerin bir kısmının bulunduğunu, bir kısmının ise aranmakta olduğunu ifade etti. Polis, gözaltına alınan 16 zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme 16 zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Yeni tutuklamalar var

Öte yandan Polis Bülteni’nde dün yapılan açıklamada, Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) kampüsünde dün iki öğrenci grubu arasında çıkan kavga sonucunda olayla ilgili; “Ayaklanma, kanunsuz topluluk, ciddi darp, tecavüz-i alet taşıma ve kasti hasar” suçlarına karıştığı tespit edilen 45 kişi tutuklandı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.