1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARANAN 5 KİŞİ SIRRA KADEM BASTI
ARANAN 5 KİŞİ SIRRA KADEM BASTI

ARANAN 5 KİŞİ SIRRA KADEM BASTI

Aranan 5 kişi sırra kadem bastı

A+A-

Lefkoşa’da, eş zamanlı gerçekleşen 3 kundaklama olayı ile ilgili tutuklu bulunan Bülent Gezer, iki kefilin imzaladığı 50’şer bin TL’lik teminat karşılığı serbest bırakıldı

Başkent Lefkoşa’da 19 Şubat 2016 tarihinde eş zamanlı gerçekleştirilen 3 ayrı kundaklama olayı ile bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklanan Bülent Gezer dün teminat talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Polis, Bülent Gezer’in Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza, Özmerhan Finans isimli üç ayrı işyerinin kundaklanması olayı ile ilgisi olduğu yönündeki iddiasını dün de mahkemeye aktardı.

Polisin mahkemeye aktardığı ifadede, kundaklama olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği, 30 kamera görüntüsünün incelemesinin sürdüğü ve aranan 5 şahsın henüz bulunmadığı ancak zanlının serbest kalması halinde etki edemeyeceği belirtildi.  Zanlı Bülent Gezer, daha önceki duruşmalarda kundaklamalarla ilgisinin bulunmadığını, olayların gerçekleştiği esnada hastanede bulunduğunu ifade etmişti.

Toplam 24 araç hasar gördü
Polis,  zanlı Bülent Gezer’in henüz tespit edilemeyen 5 şahıs ile birlikte 19 Şubat tarihinde saat 00.50 sıralarında Lefkoşa’da King Oto Galeri, Opel Plaza, “Özmerhan Finans isimli üç ayrı işyerinin kundaklanması olayı ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis, meydana gelen yangınlarda King Oto isimli iş yerine ait antrepo içerisinde park halinde bulunan toplam 9 adet lüks araç ile Opel Plaza isimli iş yerine ait antrepo içerisinde park halinde bulunan toplam 15 adet aracın hasar gördüğünü ifade etti.

“Olayı bilen tanık onun adını da söyledi…”
Meydana gelen olaylarla ilgili yapılan soruşturma sonucu zanlı Gezer’in tespit edildiğini, zanlının olayla bağlantısının olduğuna dair bir tanık ifadesi olduğunu söyledi. Polis, söz konusu tanığın olayı bildiğini ve ifadesinde zanlının ismini de söylediğini aktardı.

“Olay gecesi hastaneden ayrıldı…
Zanlının olay gecesi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde yattığını kaydeden polis, hastanedeki kamera kayıtlarını incelediklerini, zanlının 23.08 ile 23.25 dakikaları arasında hastaneden ayrıldığını belirtti. Polis, bu süre içerisinde zanlının hastaneye 200 kilometre uzaklıktaki Opel Plaza’yı kundakladığına inandıklarını ifade etti.
Polis, olayla ilgili 30 kamera görüntüsünün inceleneceğini, olayda kullanıldığına inanılan bir araç bulduklarını ve araç üzerinde parmak izi araştırması yapacaklarını ifade etti.

2 kefilin teminatı ile şimdilik serbest
Polis, ayrıca olay yerinde bulunan kanıtların da incelemesinin sürdüğünü söyledi. Kundaklama olayları ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden polis zanlı Gezer’in serbest kalması halinde soruşturmanın geri kalan kısmına etki edemeyeceğini ifade ederek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme, zanlıyı yurtdışına çıkış yasağı, haftada bir gün en yakın polis karakoluna gidip imza atması ve KKTC vatandaşı 2 kefilin 50’şer bin TL kefalet senedi şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.