1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARANAN 6 KİŞİ BULUNDU!
ARANAN 6 KİŞİ BULUNDU!

ARANAN 6 KİŞİ BULUNDU!

Aranan 6 kişinin de kalıntılarına ulaşıldı!

A+A-

Kayıplarla ilgili özverili çalışmalardan birisi daha sonuç verdi. Kayıp Şahıslar Komitesi’ne bağlı uzman araştırma ekibi, Mehmetçik’te göl kenarında yaptığı çalışmalardan olumlu sonuç aldı

Elmas TOKAY

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kısa bir süre önce bir ekiple yeniden kazıya başladığı ve toplu mezar olduğu tahmin edilen Mehmetçik’teki göl bölgesinde 1974 yılında kaybolan 6 Rum’a ait kalıntıların tamamına ulaşıldı.

Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Ofisi’nden alınan bilgiye göre, antropolojik ve DNA analizlerinin yapılabilmesi için dün itibarıyla kalıntılar laboratuara taşınmaya başlandı.

KIBRIS Gazetesi’ne açıklama yapan Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Türk Üye Ofis yetkilisi, kazının bu bölgede henüz tamamlanmadığını ve genişletme çalışmalarıyla birlikte titizlikle devam ettiğini söyledi.

Diğer bölgelerde de kazılar sürüyor

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Türk Üye Ofisi yetkilisi, 9 ekiple kazıların devam ettiğini söyledi. Şu an Mehmetçik, St. Hilarion bölgesi, Vadili, Haspolat, Akdeniz, Gazimağusa, Metehan, Minareliköy ve Güney Kıbrıs’ta Athalassa’da devam eden kazılar olduğunu belirten ofis yetkilisi, kısa bir süre önce de St. Hilarion’da 2 Kıbrıslı Rum’a ait kalıntı bulunduğunu hatırlattı ve diğer kazılarda henüz bir kalıntıya ulaşılamadığını kaydetti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.