1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARANAN PARALAR VAR!
ARANAN PARALAR VAR!

ARANAN PARALAR VAR!

Aranan paralar var!

A+A-

Lapta’da bir evden para sirkat ettikleri iddia edilen 2 kadın dün yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Abbas ELMAS

Lapta’da bir evden para çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan Dilber Rüstemova ve Gülizar Rüstemoğlu, dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak haklarında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lapta Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Oktay Güldaş, zanlıların 29 Ağustos tarihinde Lapta’da meydana gelen “İkametgahtan hırsızlık” suçuyla methaldar olduğunu söyledi.

Polise yapılan bir şikayete zanlıların miktarı tespit edilemeyen miktarda Euro ve TL sirkat ettikleri bilgisi alındığını aktaran polis memuru Güldaş, zanlı Dilber Rüstemova’nın önceki gün zanlı olarak gözaltına alındığını ve tasarrufunda 600 Euro ve 800 TL nakit para bulunarak emare alındığını kaydetti.

Zanlı Gülizar Rüstemoğlu’nun ise zanlının suç ortağı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını belirten Güldaş, zanlı Rüstemaova’nın verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini, zanlı Rüstemoğlu’nun ise suçunu kabul etmediğini ifade etti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu, olayda sirkat edilen paraların henüz tamamına ulaşamadıklarını belirten Oktay Güldaş, alınması gereken birçok ifade ve aranan emarelerin olduğunu belirterek, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fadıl Aksun, işlenen suçun ciddiyetine dikkat çekerek, yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından her iki zanlının da 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.