1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARANIYORLARDI
ARANIYORLARDI

ARANIYORLARDI

Suçları büyük!

A+A-

Kuzey Kıbrıs, son bir hafta içinde hem İngiliz, hem de İskoçya gazetelerinin manşetlerine yerleşti. Daily Mail gazetesinin, İngiltere Sağlık Servisleri’ni (NHS) bir milyon Sterlin dolandırmakla suçlanan Deborah Hancox (44) ile John Leigh (53) adlı İngiliz çiftin, 5 yıl süreyle Kuzey Kıbrıs’ta yaşadıklarına ilişkin haberini, bu kez İskoçya gazetesi ‘Daily Record’un, Kıbrıslı Rum Mihalis Vuduris’le ilgili yayınları izledi.

Daily Record gazetesi, kara para aklama ve 10 milyon Sterlin dolayında vergi kaçakçılığından dolayı aranan Rum asıllı, 45 yaşındaki Mihalis Vuduris’in, 2012 yılından beri eşi Hristalla (47), 2 kızı ve kayınpederi Nicos Savva (76) ile birlikte Girne’deki lüks bir villada yaşadığını iddia etti.

Gazete, Glasgow Mahkemesi’nin tutukluluk emrine karşın, Mihalis Vuduris’in ele geçirilemediğini, İskoçya ile KKTC arasında suçluların iadesi anlaşması bulunmaması nedeniyle bu tür olaylarda sonuç alınamadığını bildirdi.

Krallar gibi yaşıyordu

Glasgow’da 2.5 milyon Sterlin değerinde bir villada oturan, Ferrari ve Porche gibi pahalı arabalar kullanan, seyahatlerini hep özel uçakla yapan Mihalis Vurduris’in, aynı zamanda bir numaralı çapkınlardan olduğu ortaya çıktı.

Daily Record gazetesinin haberine göre; sevgilisi Stacey Courtie’ne 250 bin Sterlin değerinde bir ev, 35 bin Sterline BMW marka araba ve 10 bin Sterline Rolex saat alan Mihalis, bunun dışında gece kulübündeki sevgilileri için büyük paralar harcıyordu.

Sık sık gittiği bir kulüpte, purosunu 50 Sterlin kağıt banknot ile yakan Mihalis’in, show yapan kadınlara sayısız şampanya ikram ettiği ileri sürüldü.

Paravan şirketler kurdu

Kıbrıs’ta ve dünyanın değişik yerlerinde paravan şirketler kurarak, kara para aklamakla suçlanan Kıbrıslı Rum Mihalis Vuduri’nin, eski ünlü bokserlerden Chris Eubank’ın düğün partisi için 100 bin Sterlin harcadığı, bu özel gecede tüm davetlilerin masalarına Vintage Şampanya gönderdiği belirtiliyor.

İskoç gazetesi, yakalanması halinde 10 milyon Sterlin’in yanı sıra hapislikle cezalandırılması öngörülen Kıbrıslı Rum’u temsil eden avukatların da duruşmaya katılmadıkları ve dava ile ilişkiyi kestiklerini bildirdi.

Eski bakanlar olaydan habersiz

Görüşlerine başvurulan İçişleri eski Bakanı Nazım Çavuşoğlu; Rum asıllı Mihalis Vudiris ile ailesinin Kuzey Kıbrıs’ta yaşadıklarına ilişkin bir bilgi almadıklarını söyledi. Çavuşoğlu “İngiliz makamlarının da bize bu konuda herhangi bir ihbarda bulunduklarını hatırlamıyorum” dedi.

Eski Maliye Bakanı Ersin Tatar da, tanıma olmasa bile bazı suçlarla ilgili olarak zaman zaman İngiliz makamları ile görüşmelerin yapıldığını, ancak Mihalis Vudiris ve ailesi hakkında herhangi bir ihbar, ya da uyarı olayı hatırlamadığını söyledi. Tatar “olay resmi kanallardan bilgimize gelmezse bunu bilemeyiz”dedi.    

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.