1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ARAP ROMEO VE JULİET İÇİN BM DEVREDE
ARAP ROMEO VE JULİET İÇİN BM DEVREDE

ARAP ROMEO VE JULİET İÇİN BM DEVREDE

Arap Romeo ve Juliet için BM devrede

A+A-

Yemen’deki sevgilisine kaçan Suudi Hüda, sınırdışı talebiyle mahkemeye çıkarıldı. BM, Hüda’yı kurtarmaya çalışıyor.

Arap dünyası, Suudi ‘Juliet’ ve Yemenli ‘Romeo’nun, Birleşmiş Milletler’i bile devreye sokan hikâyesiyle çalkalanıyor. 22 yaşındaki Hüda’yla 25 yaşındaki Yemenli göçmen işçi Arafat’ın ‘yasak aşkı’, üç yıl önce Suudi Arabistan’da başladı. Ancak Hüda’nın babası, Arafat’ı yoksul olduğu gerekçesiyle damat olarak kabul etmedi. Genç kadın da işçi kılığına girerek sevgilisine kavuşmak için sınırı geçti. Fakat çift Yemen polisinden kaçamadı. 

‘AŞK SINIRLARIN ÖNÜNDE GELİR’

Hüda önceki gün, ülkeye kaçak olarak girme suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Facebook’ta çiftin birbirlerine kavuşması için geniş çaplı bir kampanya başlatılırken, duruşma salonunun dışında da binlerce Yemenli genç kadına destek gösterisi yaptı. “Aşk sınırların ve vatandaşlığın önünde gelir” diye slogan atan göstericilerden bazıları, başlarına “Hepimiz Hüda’yız” yazılı bantlar taktı. 

‘İADE EDİLİRSE HAYATI RİSKE GİRER’

Dava 1 Aralık’a ertelenirken, sınırdışı talebiyle yargılanan Hüda için BM İnsan Hakları Konseyi de devreye girdi. BM, Hüda’ya sığınma hakkı verilmesi için çaba harcanacağını açıkladı. İnsan Hakları İzleme Örgütü de, Suudi kadının geçmişte ailesinden şiddet gördüğünü ve ülkesine iade edilirse hayatının riske gireceğini duyurdu.  

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.