1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAP SAÇINA DÖNEN TESİSLERİN YANKISI SÜRÜYOR!
ARAP SAÇINA DÖNEN TESİSLERİN YANKISI SÜRÜYOR!

ARAP SAÇINA DÖNEN TESİSLERİN YANKISI SÜRÜYOR!

ARAP SAÇINA DÖNEN TESİSLERİN YANKISI SÜRÜYOR!

A+A-
Sözleşmesi iptal edilen, Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin, herhangi bir şâhısa kiralanacağı yönündeki iddialarla ilgili Belediye Başkanı Sennaroğlu net konuştu:  

BELEDİYE TESİSLERİ DEVRALMAYA HAZIRLANIYOR: Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin Red-Ten (Cyprus) Ltd. Şirketi’ne 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin iptal edilmesinin ardından, Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, gazetemize konuştu. Sennaroğlu, bu gelişmeden belde köylerinin tümünün memnuniyet duyduğunu belirterek, sözleşmesi iptal edilen sosyal tesislerin, 15 Şubat 2015 tarihinde belediye tarafından geri alınacağını kaydetti.

“BİZİM ÖZOK’LARLA HİÇBİR SORUNUMUZ YOKTUR”: Sözleşmesi iptal edilen, Belediye’ye ait sosyal tesislerin, herhangi bir şâhısa kiralanacağı yönündeki iddiaların da gerçekleri yansıtmadığını ifade eden Ahmet Sennaroğlu, bahse konu tesisin nasıl işletileceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sennaroğlu, ayrıca, “bizim Özok’larla hiçbir sorunumuz yoktur. Halktan ciddi bir talep olmamış olsaydı, bu yerin geri alınması için hiçbir girişimde bulunmazdık” dedi.

 

pine-2-642x320-001.jpg

Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin Red-Ten (Cyprus) Ltd. Şirketi’ne 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşmenin iptal edilmesinin ardından, Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, ve tüm belde halkının bu karardan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sennaroğlu, sözleşmesi iptal edilen sosyal tesislerin, 15 Şubat 2015 tarihinde belediye tarafından geri alınacağını belirterek, bu tesislerin başka herhangi bir şâhısa kiralanacağı yönündeki iddiaların da gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Bilindiği gibi, Büyükkonuk Belediyesi eski başkanı Sezai Sezen döneminde Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin Red-Ten (Cyprus) Ltd. Şirketi’ne 49 yıllığına kiralanmasına ilişkin sözleşme, Bakanlar Kurulu Kararı’yla iptal edildi. İçişleri Bakanlığı, Büyükkonuk Belediyesi’ne ait sosyal tesislerin kiralanmasına ilişkin sözleşmenin, arazinin büyük bir kısmının belediyenin değil de “topluluk malı” olmasından dolayı Bakanlar Kurulu’nun onayıyla iptal edildiğini açıkladı.

Sözleşme ile ilgili iptal karar önergesini Bakanlar Kurulunun onaylamasından sonra Özok Şirketi’nin de 1 Şubat  Pazar günü Tesislerde piknik düzenleme kararı aldığı öğrenildi.

PİKNİK YAPILIYOR BROŞÜRLER HAZIRLANDI

Özok Şirketi, Büyükkonuk Pine View Sosyal Tesisleri’nde düzenleyeceği piknik ile ilgili olarak broşür hazırlayarak dağıtırken, düzenlenen piknik ile ilgili olarak hazırlanan broşüre, “bu bir direniş değil. Tüm halkımızın davetli olduğu bir pikniktir” denildi. Broşüre ayrıca, “hakkında çok şey söylendi.  Herkesi yerinde görmeye davet ederiz. Bugün sende bize katıl” yazılarının da görüldüğü afişe müracaat edilecek olan telefonların yanı sıra tesisin görüntüsünü yansıtan resimler de ilave edildi.

pine-61-001.jpg

SENNAROĞLU: “TÜM MUHTARLAR VE KÖYLÜLER MEMNUN”

Konuyla ilgili Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, konuştu ve şu açıklamalarda bulundu:

“Bakanlar Kurulu’nun bu almış olduğu karara, bizler bütün belde halkı olarak, köy muhtarları olarak teşekkürlerimizi sunarız. Çünkü göreve başladığımızda, belediyemize bağlı toplam 8 belde muhtarlarının tümü, bize ortak bir dilekçe yazdılar. ‘Zamanında 49 yıllığında birilerine kiralanan ve köyümüze ait olan bu yerin, geri alınması’ talep edilmişti. Belediye Meclisimizi topladık, o dönem bu çalışmalarda oy birliğiyle bana yetki verildi. Bunun dışında, belde muhtarlarının söylemiş olduğu gibi bir katılım var mı diye, meclis kararıyla imza kampanyası başlattık.”

“2 BİN’E YAKIN İMZA TOPLANDI”

“Belediyeye bağlı tüm köylerden 2000’e yakın imza topladık. 2 bin 800’lük bir nüfusta yüzde 80-85 civarı kişinin onay verdiği ortaya çıktı. İmza kampanyasına hiç kimsenin karşı olmadığı, imza vermeyenlerin imza kampanyasından haberinin olmadığını sonradan belirttiği ve imza vermeye de hazır olduklarını belirttikleri anlaşıldı. Seçimlerde bana muhalif olan insanlar bile tesisin geri alınması için imza verdi. Ben seçimlerde 1000 oy aldım ama imza kampanyasında 2000 imza atıldı. Yani muhalif duran insanlarımız bile tesislerin geri alınmasını istiyor.”

“BAŞSAVCILIK GÖRÜŞÜ ALINDI”

“Yetkiyi aldıktan sonra her hafta İçişleri Bakanlığı bünyesinde bu konuyu değerlendirdik. Bu çalışmaları yaparken, Başsavcılık’tan bir görüş istedik. 2 aylık bir incelemeden sonra Başsavcılık’tan rapor gönderildi. “Topluluk malı” olmasından dolayı bu yapılan sözleşmesinin geçerli olmadığı yönünde, karar çıktı. Bu olay geliştikten sonra gerekli hukukçularımızla görüştük ve bu konuda bir çalışma yaptık. Bu konuyla ilgili geçen hafta belediye meclisimizi topladık ve bu anlaşmayı feshettik ve bir dilekçeyle bunu Bakanlar Kurulu’na gönderdik. Bakanlar Kurulu da oturup, bu kararı üretti.”

“SORUMLUSU BELEDİYE BAŞKANI”

“İçişleri Bakanlığı, bunların sorumlusunun o dönemdeki belediye başkanı olduğunu bize nitelendirdi. Bakanlık’ta yapılan toplantılarda, dönemin belediye başkanının burada sorumlu olduğu bize söylendi. Sosyal tesislerin devredilmesi öncesinde, orada hizmet veren, 12 belediye çalışanımız, her türlü açıklamaya hazır. O dönemde, müdür, aşçı, temizlikten, güvenliğinden sorumlu olan ve şuanda belediyemizde çalışan birçok insan, bölge halkımız, bu konuda konuşmaya hazırdırlar.”

“CİDDİ BİR YATIRIM YAPILMADI”

“Oraya ekstra yapılan bir yapı yoktur. Var olanı bozma vardır. İlgili firmanın, oraya yatırım yaptığı yönünde iddiaları var. Bize göre oraya yatırım yapılmamıştır. Hatta orada havuz vardı, o bile yıkılmıştır. Kendileri mobilyayı değiştirdiklerini söylüyorlar. Biz de diyoruz ki, bize eski mobilyamızı bıraksınlar, kendileri mobilyalarını alıp gitsinler. Eğer taşınılmayacak bir yapı varsa ve ilgili firma bu masrafı kimden talep eder bilmiyorum. Eğer belediyeden talep edecekse, biz de belediye olarak bunları sorumlulardan talep edeceğiz.”

“BİZİM ÖZOK’LARLA BİR SORUNUMUZ YOK”

“Bizim Özok’larla bir sorunumuz yok. Bazı gazetelerde bana itham dolu iddialarda bulundular. Ben şahıslarla uğraşmıyorum. Ben bölgem için, köyüm için, halkım için çalışıyorum. Eğer halkımız bu durumdan memnun olsaydı, böylesi büyük bir talep olmamış olsaydı, bu yerin geri alınması için hiçbir girişimde bulunmazdık.”

pine_view-001.jpgpine_view2-001.jpg

 

“KADRO OLUŞTURULMAYA BAŞLANDI BİLE”

Ahmet Sennaroğlu, bahse konu tesislerin nasıl değerlendirileceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sennaroğlu, “Buranın başka birilerine kiralanmasının düşünüldüğü yönünde bana ithamlarda bulunuldu. Kamuoyundaki yanıltıcı sözler doğruyu yansıtmamaktadır. Şunun altını çizerek söylüyorum. Burası benim belediye başkanlığım süresince, sadece belediyeye bağlı personel tarafından işletilecektir. Buranın tüm işletmesi belediyemiz tarafından döner sermaye ile yapılacaktır. Bu konuyla ilgili çalışmalarımıza hatta eleman arayışlarına ve kadromuzu da oluşturmaya başladık” dedi.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.