1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARASTA SATILIK!
ARASTA SATILIK!

ARASTA SATILIK!

Arasta satılık!

A+A-

Lefkoşa’daki Arasta çarşı esnafı bir bir kapısına kilit vurmaya başladı. Çarşıdaki birçok dükkânın kapısında devren satılık veya kiralık yazıyor. KIBRIS Gazetesi'ne konuşan Arasta esnafı, halkın artık Arasta'ya uğramadığını belirterek, tek umutlarının turistlerin gelmesi olduğunu söyledi. Bu yıl ülkeye gelen turist sayısında da azalma olduğunu ifade eden esnaf, "Kâr etmekten vazgeçtik, siftah yapsak yeter" dedi
 
Ceren ÖZBİL

Lefkoşa’daki tarihi Arasta çarşısındaki esnaf, yılların ilgisizliği ve ihmali yüzünden kapısına bir bir kilit vurmaya başladı. Çarşıdaki birçok dükkânın kapısında devren satılık yazıyor.

Halk tarafından unutulan Arasta esnafı, umudunu ülkeye gelen turistlere bağlasa da yeterli satış yapamamaktan şikayetçi. Çarşıya turist gelmediğinde siftah dahi yapamadığından yakınan esnaf, artık dükkanını sadece zaman geçirmek için açmaya başladığını söylüyor.

Çarşıda bulunan birçok dükkanın kapısında “devren satılık" yazısı göze çarparken, birçok dükkan sahibinin de yazı asmasa bile dükkanını devretmeye hazır olduğu belirtiliyor.

Arasta esnafı; halkın, Arasta çarşısına artık uğramamasından şikayet etti ve yetkililere çağrı yaparak, vatandaşları yeniden çarşıya yönlendirecek projeler geliştirilmesini istedi.

Bu yıl ülkeye gelen turist sayısında da azalma olduğunu ifade eden esnaf, "Kâr etmekten vazgeçtik, siftah yapsak yeter" dedi.

Esnaf ayrıca, Lokmacı Sınır Kapısı'ndan da güneye geçişlerin azaldığını ve bu durumun da kendilerini etkilediğini anlattı.

Esnaf ne dedi?

Salih Doktoroğlu:

“Turist olduğu sürece işlerimiz iyi gidiyor. Ancak turist olmayınca bizim işlerimiz düşüyor. Yerli halk bizi unuttu. Bu yıl turist de yok.

Özellikle İskandinav ülkelerinden turist gelmesini istiyoruz. En çok alışveriş yapan o ülkelerden gelen turistlerdir.

Artık buradaki sınır kapısından güneye geçen de yok. Herkes arabalarla güneye geçmeyi tercih ediyor”.

Burak Toprak:

“İlgi var. Ancak müşteri kitlemiz daha çok yabancılardan oluşuyor. Bizim Afrikalı birçok müşterimiz var.

İşlerimizin iyi ya da kötü gitmesi biraz da hava durumu ile ilgili. Havanın sıcak olduğu günlerde müşteri gelmiyor.

İşlerin düzelmesi için ülkeye daha çok turist gelmesi gerekir. Devletten beklentimiz bu yöndedir”.

Samet Gölgesiz:

“Yerli halk artık bu bölgeye girmiyor. Buraya gelen turist de sadece belli yerleri gezip görmek için geliyor ve çok kısa süre geçiriyor.

Artık bırakın kâr etmeyi, siftah yapsak sevinecek durumdayız. Arife gününü bile siftah yapmadan geçirdim. Burada birçok dükkan devren satılıktır.

Arasta'ya yapılan hiç bir yatırım yoktur. Ne bir yol, ne de cephe çalışması yapıldı”.

Sedat Ahmet:

“İşler çok kötü. Şimdiye kadarki en kötü ayları yaşıyoruz. Yolların kapanması, alt ve üst yapının olmaması bizi mahvetti.

Yerli halk artık buraya uğramıyor. Gelen yabancılar da alış veriş yapmıyor. Rumlar için zaten sınır var. Belli ürünleri aldıklarında oradaki gümrük memurları el koyuyor”.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.