1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ARASTA YİNE MUTSUZ
ARASTA YİNE MUTSUZ

ARASTA YİNE MUTSUZ

Arasta esnafı, bayrama buruk girdi. Uzun süreden beri ekonomik sıkıntı yaşayan Arasta esnafı, bu bayramda da umduğu satışı yapamadı

A+A-

Başkent Lefkoşa’nın tarihi çarşısı, Arasta Çarşısı’nda dün de bayram havası yaşanmadı.
Arasta Çarşısı’nda faaliyet gösteren birçok mağaza Arife günü de dükkanı siftahsız kapattı.
Birkaç turist tarafından ziyaret edilen mağazalarda da gün sonu satış rakamı, iş yerinin günlük giderlerini bile karşılamadı.
Uzun süreden beri ekonomik kriz yaşayan Arasta Çarşısı esnafı, çarşıdaki durgunluktan hükümet yetkililerini sorumlu tuttu.

Güney’den alışveriş engellensin
Arasta Çarşısı’nın yıllardır kan kaybettiğini söyleyen esnaf, “Yetkililer, Arasta’daki ölü toprağını bir türlü kaldıramadı. Ne yatırım var ne de çarşıyı hareketlendirecek herhangi bir organizasyon yapılıyor. Yetmezmiş gibi Rum müşterilerimizin bizden satın aldıkları ürünler, kapıdan geçerken ellerinden alınıyor ama bizim hükümetlerimiz bu duruma sessiz kalıyor” diye dert yandı.
Arasta Çarşısı’nda Havadis’e konuşan bazı esnaflar, Rum yetkililerin KKTC’den alışveriş yapan müşterilerine yaptıkları muameleyi, KKTC yetkililerinin de Kıbrıs Türk halkına yapması gerektiğini savundu.
Bazı esnaflar, “Madem Rum yetkililer, kendi vatandaşına KKTC’den alışveriş yapmasına müsaade etmiyor o halde bizi hükümet yetkililerimiz de yerli halkın Güneyden alışveriş yapmasına izin vermesin” dedi.

Zeki: Çok esnaf iflasın eşiğinde
Arasta Çarşısı’nın 53 yıllık esnafı Özkan Zeki ise birçok esnaf arkadaşının savundu fikre zıt değerlendirmelerde bulundu.
Özkan Faik, “Arasta’da birçok esnafın iflasın eşiğinde olduğu bir gerçek ve mevcut ekonomik krizin devamı halinde çarşıda birçok dükkan yıl sonuna kadar kepenk indirecek. Fakat Rumların KKTC’de bir kola bile içmediği şeklindeki iddialar doğru değil. Bölgedeki tüm bar ve restoranlar, bugünlere kadar geldiyse Rum komşularımızın sayesindedir” dedi.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.