1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAŞTIRMA DERİNLEŞECEK
ARAŞTIRMA DERİNLEŞECEK

ARAŞTIRMA DERİNLEŞECEK

Güney’den kaçak yolla KKTC’ye geçirdikleri araçları parçalayarak Mısır’a göndermekle suçlanan üç kişinin tutukluluk süresi uzatıldı

A+A-

Güney Kıbrıs’tan kaçak yolla KKTC’ye otomobil geçirip, parçaladıktan sonra Mısır’a göndermekle suçlanan zanlılar Haluk Kasap, Cemile Minnoş ve Mısır uyruklu Muhammed Ahmet’in tutukluluk süresi beşer gün daha uzatıldı. Mustafa Hüseyin isimli kişi ise olayla bağlantısı olmadığı anlaşıldığı için serbest bırakıldı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi (CÖŞ) ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tutuklanan zanlılar, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Operasyonda, biri parçalanmış, ikisi ise kullanılabilecek durumda, plakası ve şasi numarası beli olmayan 3 arabanın incelendiği açıklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in baktığı davalarda Savcı Damla Güçlü, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.Polis memuru Mahan, 5 Haziran’da alınan ihbar üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekibinin, Haspolat Sanayi Bölgesi’ndeki bir işyerine operasyon düzenlediğini belirtti.

Hurda işi yapan bu işyerine düzenlenen operasyonda, bir adet parçalanmış, bir adet de sürülebilir durumda şasi ve plaka numarası belli olmayan iki otomobili bularak emare olarak aldığını ifade eden Mahan, bulgular üzerine işyeri sahipleri Haluk Kasap ve Cemile Minnoş’un gözaltına alındığını söyledi.

Yapılan ileri soruşturmada, zanlı 3 Muhammed Ahmet’in kaldığı evin önünde de çalışır durumda olan ancak plakası ve şasi numarası belli olmayan bir araba daha bulduklarını kaydeden Mahan, zanlı 3 Muhammed Ahmet’in evinde de plakası ve şasi numarası meçhul bir araç tespit edildiğini kaydetti.

Polis memuru Mustafa Mahan, zanlı Ahmet’in evinde tespit edilen aracın seyrüsefer kaydının Rum tarafında olduğunun tespit edildiğini belirtti. Mahan, soruşturmanın geniş çapta devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğuna dikkat çekerek, zanlıların tahkikat amaçlı beş gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Bu talebe itiraz edilmemesi üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin ciddiyetine ve araştırılması gereken bir olay olduğuna dikkat çekerek, zanlıların tahkikatın salimen yürütülebilmesi açısından beş gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

(Kıbrıs Gazetesi)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.