1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAZİLER KİMLERE DAĞITILDI?
ARAZİLER KİMLERE DAĞITILDI?

ARAZİLER KİMLERE DAĞITILDI?

Alayköy Sanayi Bölgesi’ndeki arazilerin siyasilere ve her dönem hükümete yakın olanlara dağıtıldığı iddiaları gündeme geldi. Ele geçirilen listede tanınmış isimler var;

A+A-

Alayköy Sanayi Sitesi’nde çok sayıda arazinin verilmesine rağmen, bunu alanların belirtilen sürede inşaata başlamadıkları, hatta devrettikleri ve buna da, yasal olmadığı halde göz yumulduğu öğrenildi. 

Alayköy Sanayi Bölgesi’nde dağıtılan arazilerin torpilli kişilere verildiği öğrenildi. Bu torpilli kişiler arasında bakan oğlu, bakan yakını ve üst düzey bürokratların yakınları olduğu ortaya çıktı. 

Elde edilen bilgilere göre bu kişilerden bir kısmı da aldıkları arazileri daha sonra sessiz sedasız devrediyor. İnşaat dahi başlatılmayan bu arazilerin devredilmesinin ise kanunen yasak olduğu bilgisi edinildi. Alayköy Sanayi Sitesi’nde çok sayıda arazinin verilmesine rağmen, bunu alanların, belirtilen sürede inşaata başlamadıkları, hatta devrettikleri ve buna da göz yumulduğu iddialar arasında.

Kimler var?

Alayköy Sanayi Sitesi’nde CTP-ÖRP Hükümeti’nden UBP Hükümeti’ne kadar olan devrede bakan akrabaları yanı sıra milletvekilleri yakınlarına verilen araziler olduğu ortaya çıktı. Alayköy Sanayi Sitesi’nde arazi alanların başında, UBP hükümetinin eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin oğlu Aydın Soyer var. Aydın Soyer’in Alayköy Sanayi Bölgesi’nden aldığı araziye inşaat dahi yapmadan devrettiği öğrenildi. 

Eski Çalışma Bakanı Türkây Tokel’in oğlu Özdemir Tokel’in sahibi olduğu ve en son DP-UG kurultayının organizasyonunu yapan T Medya Reklâm Ajansı’na da buradan arazi verildi. Şimdiki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif’in müteahhitlik yapan oğluna ait Reflexteam Co. Ltd. şirketine oto tamirciliği bölümünde arazi verildi. Yine Eski Milletvekili Afet Özcafer’in abisinin oğlu Nevzat Nevzat’a, DP Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan’a, Bütçe Dairesi Eski Müdürü Gülseren Vural’ın oğlu Olgun Vural’a, Akçaba Ltd. Şirketi’ne, Kıbrıs İktisat Bank’a ve Akfinans Bank’a arazilerin verildiği listede görülüyor.

Boş arazilere yasal sürede inşaat başlatılmadı

KKTC ekonomisine yapılacak üretimle katkı koyması beklenen Alayköy Sanayi Bölgesi’nde halen boş durmakta olan arazilerin listesi şöyle:  

“Alvin Ltd. (gıda),  Azbom Ltd. (unlu gıda mamulü), Kemal Omağ Ltd. (Gıda Paketleme), Ali Ersan Alav (ayakkabı ve çanta imalatı), Hakan İkizoğlu (Gıda İşleri), Kıbrıs İktisat Bankası Ltd. (banka işlemleri), Californian Catering Ltd. (boş ne yapacağı yazılmadı),  Güçhan Trading Ltd. (ahşap işleri), Ahmet Ev Emrah Ev ve Bekir Ev. Sıtkı Görgeçen  (ahşap işleri), Aydın Soyer Şerife Ünverdi (Mobilya imalatı), Tuğsen Sıddık Trd. Ltd. (mobilya imalatı), Sakine Keser (ahşap doğrama), Kaya Özüdoğru (demir kay term. İmali (bağlantı kirişi), İbrahim Özkamil,  Hasan Server, Oto Kaporta Boya, Mate Motors (oto kaporta boya), Reflexteam Co. Ltd.  (Oto Tamir),  Nevzat Nevzat (oto tamir), Olgun Vural (oto tamir), Akçaba Ltd. (haberleşme sistemleri), Kazım Dereseven (beyaz eşya), E&S Ltd. (mobilya inşaatı), Ciddi Mutfak (mobilya imalatı),  Mey İçki Sanayi Ltd. (metal işleri), Şakir Yapı ve Sanayi Ltd. (metal işler), FoodistTrading Şirketi (mobilya inşaatı),  Er Company Ltd. (dekorasyon işleri), Orhan Teselli (alçıpan işleri),  Baştaşlar İnşaat Şti. Ltd. (dekorasyon işleri), Bülent Yükseliş (taş dekorasyon), Alışkan ve Oğulları (termosifon), Mak-Pet Ltd. (akaryakıt pompa tamiri), Nihat Konil (Plastik İşler), Atensa Kâğıt Sanayii (kâğıt havlu ve peçete), Temedya Reklâm Ajansı Ltd. (reklâm işleri), Mehmet Kofalı (ahşap doğrama (2 yer verildi) İnce Elektronik (elektrik işleri).”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.