1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

ARAZİLER PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Bu arazilerin siyasi çıkarlar uğruna dağıtılıyor...

A+A-

Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle, devletin çiftçi ve üreticilere kiraladığı rezerv arazilerin, halen daha kiralama işlemlerinin tamamlanmadığından ve bu arazilerin siyasi çıkarlar uğruna dağıtıldığından yakındı.

“Bugün olmasına rağmen rezerv arazileri üreticiye verilmedi” diyen Hüseyin Kelle, “Hükümet edenler ve özellikle İçişleri Bakanlığı, bu arazileri siyasi rant sağlamak için kullanıyor” dedi.

“ÇOK GEÇ KALINDI”

Devletin çiftçi ve üreticilere kiraladığı rezerv arazilerinin, halen kiralanmamasını eleştiren Hüseyin Çavuş Kelle, “Çok geç kalınmıştır. Çünkü bu araziler ne zaman sürecek ve ekilecek? Üretici hangi araziyi ekeceğini bilmiyor” dedi.

“ÇALIŞMALAR DAHA BİTİRİLEMEDİ”

Ülke genelinde arazi kiralama işleminin halen tamamlanamadığını kaydeden Hüseyin Kelle, “Çalışmalar daha bitirilemedi. Bu da yağışın kaybedilmesine neden olmaktadır. Umarım hükümet edenler bu yılı bize kurak yıl olarak yaşatmazlar” diye konuştu.

“ÇİFTÇİLER ŞİKÂYETÇİ”

Rezerv arazilerin kiralama işlemlerinin bölge bazında sürdüğünü ancak Kasım ayının sonuna gelinmesine rağmen tamamlanmadığını kaydeden Hüseyin Kelle, “Mağusa bölgesinin bir bölümünde bitti. Biten bölümünde kavgalar çıktı. Arazilerin siyasi ayrım yapılarak verildiği yönünde her gün bana şikâyetler gelmektedir. Yine Girne bölgesinde de sıkıntılar görülüyor” dedi.

“SİYASİ ÇIKARLAR DOĞRULTUSUNDA DAĞITILIYOR”

İçişleri bakanlığı tarafından, rezerv arazilerin siyasi çıkarlar doğrultusunda dağıtıldığını iddia eden Hüseyin Kelle, “bu araziler kendi yandaşlarına veriliyor. Bakanlık, gerçek üretici, çiftçiye değil siyasi renge bakarak bu arazileri veriyor” diye konuştu.

Detay

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.