1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARDA ARACINA MI KİLİTLENDİ!
ARDA ARACINA MI KİLİTLENDİ!

ARDA ARACINA MI KİLİTLENDİ!

Çete’nin üyesi... Arda'nın ölümü... Kan donduran iddia…

A+A-

Başkent Lefkoşa’da, 7 Temmuz 2015 tarihinde aracında cansız bedeni bulunan Arda Erkan’ın ölümünün ardından birçok gerçek su yüzüne çıkarken, uyuşturucu madde ithali ve satışı yaptıkları belirlenerek tutuklanan isimlere gardiyan da katıldı.

Tutuklanan zanlılardan Mustafa Kavaz ile Erol Tayfur’u sorgulayan, Taşkent ovası, Girne-Lefkoşa anayolu ağaçlıklar bölgesi ve Gönyeli’ de uyuşturucu madde ele geçiren polis, zanlıların dış piyasanın yanı sıra cezaevine de uyuşturucu satışı yaptıklarını tespit etti. Zanlılarla birlikte hareket eden ve para karşılığı mahkûmlara uyuşturucu temin eden 20 yıllık Gardiyan Metin Özdoygun tutuklanırken, zanlının uyuşturucunun yanı sıra cep telefonu, içki ve hatta şarap mayası dahi içeri soktuğu belirtildi.

Borçlu olduğu için hata yapmış…

Suçunu itiraf eden zanlı Özdoygun dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlının polise verdiği ifadede çok borçlu olduğu için bu hatayı işlediğini söylediği öğrenildi.
Merkezi Cezaevi’ne uyuşturucu soktuğu ve bu iş karşılığında mahkumlardan para aldığı ortaya çıkan gardiyan Özdoygun dün tutuklama talebi ile duruşmaya çıkarıldı. Polis, 7 Temmuz tarihinde Arda Erkan’ın ölümünün ardından “Uyuşturucu Madde Sentetik Cannabinoid ve Kanunsuz Uyuşturucu Madde içeren Hap Alma, Verme ve Tasarruf” meselesi ile ilgili olarak, yürütülen ileri soruşturmada tutuklanan zanlı Mustafa Kavaz’ın ifadesi üzerine zanlı Metin Özdoygun’un gözaltına alındığını söyledi.

İçerideki ve dışarıdaki bağlantıları açığa çıktı

Polis, zanlı Metin Özdoygun’un zanlı Mustafa Kavaz ve şu an cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan zanlılar Münir Bolcanlı ve Emin Özbeyit’in yönlendirmesi ile Mayıs ayında 10 paket, Haziran ayında 10 paket toplam 20 paket uyuşturucu maddeyi zanlı Erol Tayfur’dan alarak cezaevine soktuğunu ve 3 bin TL karşılığında cezaevinde bulunan Bulut Sarıdoğan’a verdiğini açıkladı. Polis, zanlı Özdoygun’un gözaltına alınarak sorgulandığını ve itiraflarda bulunduğunu söyledi.


Kıstı’ya, 500 liralık telefon…
Polis, zanlının cezaevinde hükümlü tutuklu olarak bulunan Hüseyin Kıstı için cezaevine Nokia marka cep telefonu soktuğunu ve karşılığında 500 TL aldığını ifade etti. Polis, yine zanlının Hüseyin Kıstı için pet şişeler içerisinde rakı ve zıvaniya içeri soktuğunu, bu iş için ise 200 TL aldığını vurguladı. Zanlının Haziran ayı içerisinde ise şarap yapımı için kullanılan mayayı içeri soktuğunu ve tutuklu bulunan Emin Özbeyit’e verdiğini kaydeden polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini, soruşturmanın devam ettiğini alınacak ifadeler ve bulunması gereken emareler olduğunu ifade ederek 3 gün tutuklu kalmasını talep etti.


Kan donduran iddia…
Öte yandan Arda Erkan’ın ölümünün ardından Narkotik polisinin çok yönlü soruşturması devam ederken, Arda Erkan’ın ölümüyle ilgili Adli soruşturmanın da yürütüldüğü öğrenildi. Polisin, zanlıların hap ve uyuşturucu aldıktan sonra fenalaşan Arda Erkan’ın cep telefonunu ve aracının anahtarını alıp araca kilitlendiğinden şüphelendiği öne sürüldü.
 Ayrıca, Arda’nın aracının lastiklerinden birinin patladığı ve olay gecesi zanlılar tarafından değiştirildiği öne sürüldü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.