1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARDA'NIN KAN TAHLİLİNDE ÖN RAPOR!
ARDA'NIN KAN TAHLİLİNDE ÖN RAPOR!

ARDA'NIN KAN TAHLİLİNDE ÖN RAPOR!

Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz...

A+A-

26 yaşındaki Arda Erkan'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, otopsi raporuna bağlı “kan tahlili sonuçları” gündeme geldi.

 

26 yaşındaki Arda Erkan'ın ölümüyle ilgili soruşturma sürerken, otopsi raporuna bağlı “kan tahlili sonuçları” gündeme geldi…  Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz:

'Kanda Bonzai, Extacy ve alkol olduğuna dair bilgi var, kesin rapor henüz ulaşmadı'


Didem MENTEŞ

Esrarengiz bir şekilde yaşama veda eden ve ölümü kamuoyunda çok tartışılan 26 yaşındaki Arda Erkan'la ilgili soruşturma sürerken bazı detaylar da gündeme gelmeye başladı.

Arda'nın ölüm nedenini ortaya çıkaracak kesin otopsi raporu henüz açıklanmazken rapora bağlı “kan tahlili sonuçlarına” göre kanında kanda ‘Bonzai, Extacy ve alkol’ tespit edildiği iddia edildi. 

Henüz netleşmeyen ancak kan tahlili sonuçları kesinleşen rapora göre Arda’nın kanında tespit edilen maddelerin ‘Extacy, Bonzai ve alkol’ olduğu ileri sürülüyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre kanda tespit edilen söz konusu maddelerin “yüksek düzeyde” olduğu gelen bilgiler arasında. Konuyla ilgili

Açıklama yapan Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, bu yönde kendisine de bilgi geldiğini ancak henüz resmi olarak eline bir belge ulaşmadığını dile getirdi.

Polis Basın Subaylığı ise Arda Erkan’ın otopsi raporunun henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, raporun tebliğ edilmesi ardından açıklanacağını ifade etti.

Adli Tıp Uzmanı: “Raporla ilgili bilgi aldım ama elime resmi evrak geçmedi”

İdris Deniz, Arda’nın arkadaşlarının ifadelerinde “birlikte uyuşturucu içtiklerinin” yer aldığını, bu nedenle  ölüm sebebinin “uyuşturucu kaynaklı” olabileceği şüphelerinin ilk günden beri var olduğunu aktardı.
Deniz, Arda’nın kanında ‘Extacy, Bonzai ve alkol’ çıktığına dair bilgiler olduğunu doğrulayarak, henüz resmi evrakın kendisine ulaşmadığını vurguladı.

Arda Erkan’ın vücudundaki ‘izlerle’ ilgili de kesin bulgunun otopsi raporuyla  netleşeceğini hatırlatan Deniz, otopsi raporunun yarın eline ulaşmasını beklediğini dile getirdi.

Neler olmuştu?

26 yaşındaki Arda Erkan, Lefkoşa Ortaköy bölgesinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park edilmiş aracı içerisinde ölü bulunmuştu.

Erkan’ın kullandığı aracın söz konusu bölgede sabah 04:00 sıralarında sinyal lambaları açık şekilde görüldüğü iddia edilmişti.

Şüpheli ölümün ardından Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri Erkan’ın arkadaşlarını sorguya almıştı.

Polis, Erkan’ın ölümünün üzerindeki sır perdesini aralamak için gün boyunca birçok kişiyle görüşerek bilgi toplamaya çalışmıştı.

Erkan’ın ölüm nedeninin ortaya çıkması için otopsi yapılmış, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz, Arda’nın vücudunda ‘sağa sola çarpma sonrasında oluşan yaralara’ rastladığını ölüm nedeni ile ilgili net bir şey söylemenin mümkün olmadığını aktarmıştı.

Yapılan otopside Erkan’dan doku örneklerinin yanı sıra kan, idrar ve mide içeriği alınarak Devlet Kimya Laboratuarı ve Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Patoloji Servisi’ne gönderilmişti.

Acılı baba: “Oğlum darp edildi”

Arda Erkan’ın ölümü ardından baba Mustafa Erkan konuşmuştu:
“Arda son konuşmasında bize o gece uyuşturucu kullanmadığını ve kullanmayacağını, ama etrafındaki arkadaşlarının uyuşturucu kullandığını söylemişti. Kaç kişilik bir grubun içerisinde olduğunu bilmiyoruz. Benim düşünceme göre oğlum kavga olayını, darp olayını yaşadı… Bu olay yaşandı ve oğluma kasıtlı olarak bir zarar verildi. Aracın bulunduğu yere taşınarak, bırakıldı. Biz gece 12:00’ye kadar olan kısmı biliyoruz. Bu saatten sonra olan kısmı muamma… Gecenin saat 2’sinde veya 3’ünde tek başına eğlenen bir adam, 'siz gidin ben dinleneyim' diyebilir mi? Ben buna inanmıyorum… Ben Arda’nın bulunduğu yere arkadaşları tarafından bırakıldığını iddia ediyorum. Arkadaşları tarafından oraya terk edildi… Bir kriz geçirmiş olsa bile, buna neden olan kişiler de aranması gerekiyor. Basit bir olay değildir… Arda’yı morgda gördüm… Vücudunun her yerinde morluklar vardı… Başından tut, yanak, burun… Ağzına biri vurmuş, patlamış gibiydi… Eklem yerleri hep yaraydı, morluklar vardı, aşağıya kadar. Dizler olduğu gibi yara… Ayaklar kötü vaziyetteydi… Bu yaraların darp yarası olduğu bellidir… Basit bir başını vurup da, travma geçirme veya kriz geçirip de kendi kendini vurma olayı değil bu... Bu işin arkasında başka bir şey, başka birilerinin olduğuna inanıyorum. Birileri tarafından oğluma zarar verildi… Orada darp olayı oldu… Veya herhangi bir uyuşturucu madde verilmiş olabilir. Belki de darp edilip, uyuşturucu madde verildi… Bunlar da ihtimaller arasındadır. Ama büyük ihtimalle Arda darp edildi, sonra da arabaya konuldu. Ben böyle düşünüyorum. Merakla otopsi sonucu bekliyoruz. Ne çıkacağını bekliyoruz… Bu arada da polisin soruşturmasının bitmesini bekliyoruz. Artık orada göreceğiz…”

YeniDüzen

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.