1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ARGONAFTİS 2014” TATBİKATI TAMAMLANDI
“ARGONAFTİS 2014” TATBİKATI TAMAMLANDI

“ARGONAFTİS 2014” TATBİKATI TAMAMLANDI

Güney Kıbrıs’ta her yıl gerçekleştirilen;

A+A-

Güney Kıbrıs’ta her yıl gerçekleştirilen “Argonaftis 2014” (Argonotlar) tatbikatı dün tamamlandı.

Fileleftheros ve diğer gazeteler, Yunanistan, İsrail ve İngiltere’nin hava ve deniz kuvvetlerinin de katıldıkları tatbikatın dünkü aşamayla tamamlandığını, tatbikatın dünkü bölümünde 807 kişinin yer aldığını yazdı.

Gazete, Larnaka’ya bağlı “Mari” (Tatlısu) bölgesinde yer alan “Evangelos Florakis” deniz üssünde gerçekleştirilen tatbikatta 17 gemi, 6 helikopter, 2 uçak ve 75 adet her cinsten aracın yer aldığını vurgulayarak, tatbikatın siyasiler, diplomatik misyon temsilcileri ve yabancı ülke gözlemcileri tarafından izlendiğini belirtti.

Habere göre, tatbikatta konuşan Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Avustralya, Almanya, Yunanistan, ABD, İngiltere, Kanada ve Romanya’nın Güney Kıbrıs büyükelçiliklerinin tatbikata etkin katılımı ve Yunanistan, İsrail ve İngiltere deniz kuvvetlerinin aktif rolü için teşekkürlerini dile getirdi.

Fokaidis, Güney Kıbrıs’ı, Avrupa ile Doğu arasında güvenlik, istikrar ve işbirliği merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini belirterek, bu hedef doğrultusunda gerekli tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Fokaidis, ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinin, Güney Kıbrıs’ın Güneydoğu Avrupa’daki rolünün yükseldiği mesajını verdiğini de etti.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.