1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ARI SOKTU HAYATI ALTÜST OLDU...
ARI SOKTU HAYATI ALTÜST OLDU...

ARI SOKTU HAYATI ALTÜST OLDU...

ARI SOKTU HAYATI ALTÜST OLDU...

A+A-

Adana’da 11 ay önce gittiği yayla dönüşü bindiği araçta arının soktuğu 54 yaşındaki kadın önce bitkisel hayata girdi, uzun süren tedavisinin ardından tekerlekli sandalyede hayata tutunmaya çalışıyor.

 

Geçen yıl yaz ayında Adana’nın sıcağından kurtulmak için Niğde’nin Çamardı ilçesine yaylaya giden Fadime Uçkun, 4 Eylül 2013 tarihinde geri dönmek üzere araca bindi. Ancak yola çıktıktan bir süre sonra araca giren bir arı çenesinden soktu. Arının sokmasıyla birlikte kadın bir anda baygınlık geçirdi. Uçkun önce Kamışlı Sağlık Ocağı’na ardından ambulansla Pozantı Devlet Hastanesi’ne getirildi. Durumunun ciddiyeti üzerine kadın, aynı gün ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne getirildi. Burada acilde müdahale yapıldıktan sonra nöroloji yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Uçkun’a yapılan tetkiklerde arı sokmasına alerjisi olduğu için vücudun tepki verdiğini ve komaya girdiği belirtildi. Uçkun, tam 30 gün Balcalı Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra tekerlekli sandalyede konuşamaz bir halde taburcu oldu. Ancak Uçkun’un çocukları annelerinin tekrar sağlığına kavuşması için ayda bir Balcalı Hastanesi’ne kontrole getirmeye başladı. Burada yapılan tedaviler ve doktorların verdiği ilaçlar sonucunda hasta 11 ay sonra bitkisel hayattan çıkıp azda olsa güçlükle konuşmaya başladı.

Uçkun, İHA muhabirine kendisini arının soktuğunu bile güçlükle söyleyebildi. Kızı Serap Atasöz (28) ise annesinin arı sokmasına bağlı alerjik şok geçirdiğini belirterek, "Bu alerjiye bağlı annemin tansiyonu düşüyor, şekeri düşüyor aracın içerisinde bayılıyor. Akrabaları hastaneye götürülüyor. Daha sonra Balcalı Hastanesi’ne getirildi. Geldiğinde bilinci tamamen kapalıydı. Yarı bitkisel hayatta taburcu olduk bir ay sonra. Sadece ara ara gözlerini açıyordu. Sonra nöroloji doktoru bir ilaç verdi. Annem bu ilaçtan sonra tek tek kelime söylemeye başladı. Şimdi çok büyük aşama kaydetti. Yemek yiyemiyordu ama şimdi yiyebiliyor. İlk başka bizi kardeşimi tanımıyordu, şimdi tanıyor" dedi.

"ÇOK NADİR GÖRÜLEN BİR VAKA"

Alerjisi olduğu için arı sokması sonrası fenalaşan annesinin bugün geldiği durumun bile kendileri için sevindirici olduğunu anlatan kızı Atasöz şunları kaydetti:

"Arı sokmasına bağlı çok nadir görülün bir vaka olduğunu söylüyor doktorlar. Bu tür hastaların böyle taburcu olduğunu ama annemin bir istisna olduğunu söylüyorlar. Yani çok sık karşılaşılan bir durum değil diyorlar. Annemin rahatsızlığı oksijensizliğe bağlı beyin hasarı. Böyle hastaların genellikle dış dünyayla alakası olmaz dediler. Ama annem bizim dediğimizi anlıyor, yemek yiyor. En önemlisi tuvalet ihtiyacını söylüyor."

150820141117267393875.jpg

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.