1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARIKLI: BULUN 24’Ü GELİN
ARIKLI: BULUN 24’Ü GELİN

ARIKLI: BULUN 24’Ü GELİN

7 Ocak seçimlerinin ardından iki milletvekiliyle kilit parti konumuna gelen YDP’nin Genel Başkanı Erhan Arıklı, hükümet kuracaklara çağrıda bulundu

A+A-

SEÇİM HÜKÜMETİNE EVET

HÜKÜMET kurmak isteyenlere “Bulun 24’ü gelin” diye çağrıdan bulunan Arıklı, “Ancak bizim karşımıza gelecek siyasi parti bir seçim hükümeti kurma arzusuyla gelmeli. Çünkü 26 milletvekiliyle icraat hükümeti kurabilmek mümkün değil” dedi.

SAĞ YA DA SOL FARK ETMEZ

SEÇİM sisteminin değiştirilmesinin kaydı şartıyla biz her türlü hükümeti içeriden ya da dışarıdan destekleyebileceklerini ifade eden Arıklı, “Sağ olabilir, sol olabilir. Hiç fark etmez. Her partiye eşit mesafedeyiz” diye konuştu.

Ada TV’de Cüneyt Oruç’un programına canlı yayında telefonla bağlanan Arıklı;

“Siyasette öngörülü olmak çok önemli.  Ben Pazar günü saat 10.00’da oy kullanırken şunu söyledim. Bu seçim sistemiyle girdiğimiz seçimden hayırlı bir netice çıkmayacak. Çünkü istikrarlı bir hükümetin çıkması mümkün değil demiştim. En az üç partili bir koalisyonun olacağını söyledim. Üç partili koalisyonla da istikrarlı bir hükümet olmayacağı çok açık diye özellikle vurgulamıştım. Haziran ayında yerel seçimle birlikte yeniden bir genel seçim öngörüyoruz. O yüzden partimizin olağanüstü genel kurulunu toplayacağımı söylemiştim. Seçim sonuçları kimilerine göre sürpriz gelebilir ama bana göre değil. Bu tabloyu üç aşağı beş yukarı bekliyordum.

Biz şimdi diyoruz ki bulun 24’ü gelin. Ancak bizim karşımıza gelecek siyasi parti bir seçim hükümeti kurma arzusuyla gelmeli. Çünkü 26 milletvekiliyle icraat hükümeti kurabilmek mümkün değil. Bu yüzden seçim sisteminin değiştirilmesinin kaydı şartıyla biz her türlü hükümeti içeriden ya da dışarıdan destekleriz. Tabi burada yetkili olan partinin yetkili kurallarıdır…”

“Seçim hükümeti bile olsa UBP-DP ikilisine mi, yoksa CTP-HP-TDP üçlüsüne mi yakınsınız” şeklindeki soruma da yanıt veren Arıklı, şunları kaydetti: “Hükümeti kim kuracak bilmiyoruz. Bir teklif gelsin, düşünürüz. Sağ olabilir, sol olabilir. Hiç fark etmez. Çünkü bir icraat hükümeti olmayacak. Biz bu seçim sistemini değiştirecek her siyasi partiye eşit mesafedeyiz. Hepsiyle koalisyon yapabiliriz…”

Hükümeti kuracak partiden istedikleri seçim sistemini de anlatan Arıklı, “Tek bölgeli çarşaf liste istiyoruz. Karmanın olmadığı bir sistem istiyoruz” dedi. YDP lideri, yaşanan bütün sıkıntıların karma oylardan kaynaklandığını ifade etti.

Geçersiz oyların yüzde 11’lere ulaşmasının bunun en büyük göstergesi olduğunu belirten Arıklı, bu sistemin hemen terk edilmesi gerektiğini ifade etti. YDP lideri, “Ne kadar çok cenazeye gidersem, ne kadar çok düğüne gidersem o kadar oy alırım diye düşünen adayların tuzağına düşülmemeli” diye de eklemeyi ihmal etmedi.

Görünen o ki YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın kapısını çalacak parti, erken seçimi göze alacak. Aksi halde hükümet kurulamazsa zaten haziranı da beklemeden anayasaya göre 60 gün içinde seçime gidilmek zorunda kalınacak. Hangisi hayata geçecek. Bunu bekleyip göreceğiz…

Şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.