1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ARINÇ: "SAYIN BAŞBAKANIMIZ GEZİ PARKI'NDAKİ BAZI TOPLULUKLARA RANDEVU VERMİŞTİR.”
ARINÇ: "SAYIN BAŞBAKANIMIZ GEZİ PARKI'NDAKİ BAZI TOPLULUKLARA RANDEVU VERMİŞTİR.”

ARINÇ: "SAYIN BAŞBAKANIMIZ GEZİ PARKI'NDAKİ BAZI TOPLULUKLARA RANDEVU VERMİŞTİR.”

TÜRKİYE BAKANLAR KURULU TOPLANTISI

A+A-

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ VE BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ: "SAYIN BAŞBAKANIMIZ (GEZİ PARKI EYLEMLERİ) BU OLAYLARIN BAŞINDA BULUNAN, İLK GÜNDEN BERİ BULUNAN BAZI TOPLULUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE KENDİLERİNE RANDEVU VERMİŞTİR.”

"TÜRKİYE BUNU YAŞAMAMALIYDI. OLAYLARIN BÜYÜMESİNE YOL AÇAN GERÇEK AMACIN NE OLDUĞUNU AZ ÇOK BİLİYORUZ. BU KONUDA YAPILMASI GEREKEN İŞLERİ DE GÜÇLÜ HÜKÜMETİMİZ TEK TEK TESPİT ETTİ.

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili bazı toplulukların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talebinde bulunduğunu belirterek, "Sayın Başbakanımız bu olayların başında bulunan, ilk günden beri bulunan bazı toplulukların talebi üzerine kendilerine randevu vermiştir.

Zannediyorum bir kısmıyla çarşamba günü görüşmeler yapacaktır. Bir kısmıyla da farklı zamanlarda bir araya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak. Onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda Avrupa Birliği ile ilgili sürecin ve Gezi Parkı olaylarının değerlendirildiğini söyledi.

Gezi Parkı eylemleri ve sonrasında gelişen olaylarla ilgili olarak hükümet içerisinde bir müzakere açtıklarını bildiren Arınç, şunları belirtti:

"İçişleri Bakanlığımız bir brifing verdi, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ve ilgili daire başkanları olmak üzere, konu üzerinde bütün bakan arkadaşlarımız düşüncelerini ifade ettiler. Bundan sonra alınacak tedbirler, yapılması gereken hususlar Sayın Başbakanımız tarafından talimat olarak arkadaşlarımıza iletildi. Esasen Sayın Başbakanımızın Türkiye'ye dönüşünden itibaren bu konudaki düşüncelerini ifade ettiğini biliyoruz. Önce İstanbul'da yapılan merkez karar yürütme kurulu toplantısında, daha sonra da Adana ve Mersin'de muhtelif açılışları takiben yaptığı konuşmalarda ve daha sonrası Ankara'ya dönüşlerinde büyük kalabalıkların kendisini karşılaması ve onlara hitaben yaptığı konuşmaların içeriğini hepimiz biliyoruz. Bildiğiniz gibi hafta sonunda önce Ankara'da sonra İstanbul'da legal mitingler yapılacaktır. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na uygun olarak, belirlenen mahallerde ve belirlenen usul ve süre içerisinde. Bu mitinglerde de Sayın Başbakanımızın Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu olumlu şartları tekrar ifade edeceğini, bu olaylar başladıktan sonra bugün geldiği nokta itibarıyla geçirdiği safahatı ve bugün artık Türkiye'nin huzur ve sükununa karşı kanunsuzluklar, yasa dışı eylemlere karşı yapılması gereken tüm işlemlerin de bitirildiği bir hafta sonunu görmüş olacağız."

"BÜYÜK BİR TAHRİBAT GÖZLENMEKTEDİR"

Arınç, şöyle devam etti:

"Elbette Sayın Başbakanımızın önceki açıklamaları, benim Başbakanvekili olarak yaptığım değerlendirmelerle ilgili bakanlarımızın açıklamalarıyla durum şu; merkezden görebildiğimiz kadarıyla Taksim'de ve Kızılay'da gruplar zaman zaman toplanmakta, sloganlarla ellerindeki pankartlarla düşüncelerini ifade etmekteler. Birtakım aşırı gruplar ve illegal örgütler de bu toplantıları bahane ederek çevreye zarar vermektedir. Bu çevre sadece kaldırımdan veya bankomatlardan veya oturulan banklardan ibaret değildir. Bunların içerisindekilerin sizlere tek bilgileri verilmişti. Ambulanslardan tutunuz polisimizin kullandığı araçlara kadar özel ticari araçlardan özel araçlara kadar ve maalesef pek çok iş yerinin tahrip edilmesine kadar büyük bir tahribat gözlenmektedir. Giderek azalmıştır. Ama bu olaylar içerisinde yurttaşlarımızından vefat edenler olmuştur, yaralananlar olmuştur. Gözaltına alınanlar ve haklarında tutuklama kararı verilen zannediyorum 2 kişi olmuştur. Bütün bunlar etraflıca değerlendirildi."

"TÜRKİYE BUNU YAŞAMAMALIYDI"

"Türkiye bunu yaşamamalıydı" diyen Arınç, "olayların büyümesine yol açan gerçek amacın ne olduğunu az çok bildiklerini, bu konuda yapılması gereken işleri de hükümetin tek tek tespit ettiğini" bildirdi.

Vatandaşların huzur ve sükun içerisinde, güven içerisinde olmalarını dileyen Arınç, hükümetimiz işin başında olduğunu dile getirerek "Güvenlik güçlerimizin görevlerinin bilinciyle hareket ediyorlar. Türkiye'de artık yasa dışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyecek ve bunlara karşı kanunun üzerimize koyduğu görevler mutlaka yapılacaktır.İyi niyetle başladığı söylenen eylemler konusunda, eğer konu çevre duyarlılığı ise eğer konu insan hakları ise eğer konu demokrasi ise bunları konuşmak ve bunları muhattaplarımızla tartışmayı gerçekten isteriz" şeklinde konuştu.

Arınç, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan ile görüşmek isteyen gruplar bulunduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımız bu olayların başında bulunan, ilk günden beri bulunan bazı toplulukların talebi üzerine kendilerine randevu vermiştir. Zannediyorum bir kısmıyla çarşamba günü görüşmeler yapacaktır. Bir kısmıyla farklı zamanlarda bir araya gelecektir. Onlara işin gerçeği anlatılacak. Onların da düşünceleri Sayın Başbakanımız tarafından dinlenecektir. Yine bizlere bakanlarımıza bu konuda gelebilecek tüm taleplere de demokratik bir olgunlukta karşılayacağımızı ifade edebilirim. İşin güvenlik boyutu önemlidir, işin mali boyutu, dış itibar boyutu önemlidir. Bunlara zarar verecek tüm eylemlere karşı da güvenlik güçlerimizle ishitbaratımızla yetkili amir ve mevkide bulunanlarla mücadelemezi sürdüreceğimizi halkımızın huzur ve güvenlik içerisinde bulunmasını ve bundan memnuniyet duyacağını söylemek istiyorum."

 

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.