1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. ARINÇ'TAN DESTEK!
ARINÇ'TAN DESTEK!

ARINÇ'TAN DESTEK!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'duran adam' eylemleri için ilginç yorumlarda bulundu.

A+A-

Şiddet içermeyen eylemlerin desteklenmesi gerektiğini kaydeden Arınç, "Bu eylem anlamlıdır. Bu eylemleri teşvik etmek gerekir. 8 saat durduklarını bilmiyordum. Peki ihtiyaçlarını gidermiyor mu bu insanlar? 8 saat fazla, 8 dakika durmak yeterli. Sağlıkları da önemli" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin MKYK toplantısından önce gündemdeki soruları yanıtladı. Arınç’ın açıklamaları özetle şöyleydi:

-Ben internet medyasındaki özellikle haber portallarıyla ilgili bir düzenlemeyi hazırladım. 1-1.5 yıldır elimizde. Henüz yasalaştıramadık. Özellikle haber portallarında çalışanların yasa altına alınması, internet portallarına ilan ve reklam verilmesi konusunda... Diğeri benim konum değil. Böyle bir çalışma olursa onu adalet bakanımız, kendi çalışmaları kapsamında değerlendirir. 

KISITLANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Bu sorumsuzluk alanının elbette kısıtlanması ortadan kaldırılması söz konusu değil. Ama belki denetlenmeye, haksız fiil işleyenlere karşı yaptırımların yeniden düzenlenmesine gerek olabilir. Elbette tweet atılabilir, facebooktan birbiriyle haberleşmelerden istifade edilebilir. Bu çağdaş dünyanın istifade ettiği bir haberleşme. Dışında kalamayız ama suça teşvik etmek, olayları tırmandırmak amacıyla yapılan haberleşmelerin, yalan haberlerin, biri de şahsımla ailemle ilgili oldu, insanlara bilgi kirliliği olmanın dezenformasyon yapmanın mutlaka caydırıcı yanı olmalı.. Buna ilişkin düzenlemen mevcut olan kanunlar yetersiz kalmışsa, kanunla üzerinde bir çalışma yapmışsa sayın adalet bakanımızın görevidir. Kendisinden daha tatmin edici bir sonuç alabilirsiniz

İHTİYAÇLARINI GİDERMİYOR MU BU İNSANLAR?

-Allah Allah Allah korusun.. .TV ekranlarından gördüm 8 saat durduklarını bilmiyordum. Peki ihtiyaçlarını gidermiyor mu bu insanlar, O zaman durmuyorlar. Bu dikkatimi çekiyor bir iki günden beri ama bu kadar uzun ayakta kaldıklarını bir ihtiyaç gidermeden...  

ŞİDDET İÇERMEYEN EYLEMLER TEŞVİK EDİLMELİ

Bu bir şiddet eylemi değil gayet göze de hoş gelen bir eylemse bir barışçı eylem türü. Benim zaten geçmişten bu yana özgürlükler alanında düşündüğümüz tek şey var insanları şiddete, silaha yönlendirmemek, insanların barış, huzur içinde eylemler yapmasını sonuna kadar desteklemek. Gezi Parkı'nda başlayan eylemleri anlayışla karşıladığımızı ifade etmiştim ama sonra bu eylemler şekil değiştirdi. Birçok aracın yakılmasına, birçok kamu kurumuna zarar verilmesine yöneldi. Bunlara uygun görmek mümkün değil..

BU EYLEM ANLAMLI AMA SAĞLIĞA DİKKAT

Duran adam eylemi yapanlar açısından mutlaka oralarda geliş gidişleri engelleyecek, toplumun birlikte bulunduğu mahallerde trafiğe izin ve imkan vermeyecek şekilde kesinlikle olmamalı. Bir de sağlıkları önemli. Bir insan bu kadar saat ayak üstünde nasıl kalabilir. Ben yarım saatten fazla ayakta kaldığımda boyun fıtığı olduğum için oturmak zorunda kalıyorum. Sağlıklarına zarar vermesin. Bu eylem anlamlıdır. Bu eylemleri teşvik etmek gerekir. Şiddet barındırmayan ama mesaj veren bir unsurdur. Eğer zarf atmıyorsanız 8 saat uzun bir süre. 8 saat ayakta kalmamalı.. Bence 5 dakika durmalı 6. dakika işine gitmeli. 8 saat nasıl ayakta durabiliyor, çalışmıyor mu bu insanlar. Hayatlarını kazanmıyor mu, işini gitmiyor mu. Bu 8 saat fazla 8 dakika ayakta durmak yeterli.. 

ÇÖZÜM SÜRECİ... 

Selahattin Demirtaş'ın sözlerine bakarak çözüm sürecinin gidişatı hakkında bir şey söylemek mümkün değil. Onlar bunları her zaman söylerler. Geçtiğimiz günlerde de Diyarbakır’da bir konferans toplamışlardı. Orada yapılan konuşmaları çok iyi biliyoruz: Çözüm süreci başladığı gibi bence çok olumlu gidiyor. Olumlu sonuçlanmaya doğru da evriliyor.. 

OLAYLARA MÜDAHALEDE ASKERDEN YARDIM İSTEME...

Ben, gezi parkıyla ilgili başlayan eylemlerin sayın Başbakanımızın taraflarla görüşmesinden ve  bu konuda kesin kararını ifade etmesinden sonra meselenin bu boyutunun bittiğini ifade ettim. Bunun dışında yasadışı küçük gruplar eylemlerine devam eder mi etmez mi bilemeyiz. Çünkü her zaman yasa dışı gruplar eyleme gidip, tahribat yapabiliyorlar. Bunlara karşı güvenlik güçleri ve yargı gereğini yapacaktır dedim.. İl İdaresi Kanununda valilere tanınan yetkiler vardır. Valiler, bir toplumsal olayı şiddete dönüşmüşse mutlaka emniyet güçlerinden istifade ederler. Gerekirse jandarmadan istifade ederler, gerekirse, çok boyut büyümüşse bulunduğu askeri yetkililerden yardım isterler demiştim..... Bazıları diplomalarını boşa almışlar. Okumuyorlar, okuduklarını anlamıyorlar..: Emniyet güçlerimiz duruma tamamen hakimdir.

 AKP MİTİNGİNDE MHP BAYRAKLARI

Dün üzülerek ifade ediyorum ki sayın Bahçeli de grup konuşmasında  eleştiren bir noktaya gelmiş. Ben sayın Bahçeli'nin yaşadığı travmayı normal karşılıyorum. AK Parti'nin milli iradeyi saygı mitingini ülkücüler, üç hillali  bayraklarıyla katılmışlardır. Bu anlamlıdır. Sayın Bahçeli bunu hazmedememiş ve ağız dolusu hakaret etmiştir, ihraç kararı vereceklerini ifade etmişlerdir: Bunu hazmedemeyen sayın Bahçeli, bizim askeri halka karşı kullanacağımızı bahsederek bir başka yanlışı ifade etmiştir.

 

Akşam

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.