1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARKADAŞ KURBANI
ARKADAŞ KURBANI

ARKADAŞ KURBANI

Az kalsın hapse düşecekti çünkü;

A+A-

Hakan Yılmaz’ın başına gelen ikinci talihsiz olay ise yeni taşındığı evinin elektriklerinin de geçen hafta eski kiracının ödemediği fatura yüzünden kesilmiş olması. 

Şimdi oturduğu daire için kendi adına saat açtırmak isteyen KIB-TEK yetkilileri “önce eski borcunu öde ondan sonra yeni hesap açalım” dediler. 

Çaresiz durumda kalan Hakan Yılmaz, evlerinde üç yaşındaki çocuğu ile birlikte karanlıkta yaşamakta. 

Arkadaş ihmalinin kurbanı olan Hakan Yılmaz, ödenmemiş elektrik faturası yüzünden az kalsın hapse düşecekti. 

Elektrik faturasının faizler ve avukat masraflarıyla 12 yılda 2500 liraya çıktığı meblağın 21 Mart 2014 tarihine kadar ödenmemesi karşısında yine hapislik tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Hakan Yılmaz aynı evi paylaşan arkadaşı M.V’ın ödemediği son fatura miktarı 46TL’nin bugüne kadar avukat masrafları ile 2500 TL’yi bulduğunu ve bu miktarı ödeyecek gücü olmadığını ifade etti.

Eski kiracı da ödemeyince

Hakan Yılmaz’ın başına gelen ikinci talihsiz olay ise yeni taşındığı evinin elektriklerinin de geçen hafta eski kiracının ödemediği fatura yüzünden kesilmiş olması. Şimdi oturduğu daire için kendi adına saat açtırmak isteyen KIB-TEK yetkilileri “önce eski borcunu öde ondan sonra yeni hesap açalım” dediler. Çaresiz durumda kalan Hakan Yılmaz, evlerinde üç yaşındaki çocuğu ile birlikte karanlıkta yaşamakta. Su deposundaki suyun bitmesiyle elektrikleri olmadığı için üst kata su pompalayan motorlarında çalışmadığı için bu kez de susuzluk çekeceğini söyleyen Hakan Yılmaz şimdi arkadaşının ödeyeceği elektrik faturasının sonucunu bekliyor.

KIB-TEK bana ulaşamamış!

Hakan Yılmaz, başına gelen talihsizliği anlattı. 1996 yılında arkadaşı M.V ile Gönyeli de Çetin Kürşat apartmanında bir daire kiralayan Hakan Yılmaz, dairenin elektrik aboneliğini kendi adına yaptırdı. Ancak sadece iki ay aynı evde kalan Hakan Yılmaz evlenerek evden ayrıldığını ancak arkadaşının 2002 yılına kadar o evde oturmaya devam ettiğini ifade etti. Apartmanda yaşanan elektrik sorunları yüzünden arkadaşı M.V’ nin o tarihte evden ayrıldığını ancak son 46 liralık elektrik faturasının ödenmediğini söyledi. Kendisinin o tarihlerde belirttiği gibi LTB’de çalıştığını ama KIB-TEK’in kendisine hiçbir şekilde bu borcu iletmediğini iddia etti. KIB-TEK memurlarının ilgisizliğinin kurbanı olduğunu dile getiren Hakan Yılmaz, “bana zamanında arkadaşımın bu 46 liralık faturayı ödemediğini bildirselerdi, bu para ödenirdi” dedi. Yıllarca KIB-TEK’in uyuduğunu, 46 liralık miktarın 12 yıl sonra arttığını ve üzerine binen avukat ücretleri ile birlikte 2500 liraya ulaştığını belirtti. LTB çalışanı olduğunu ifade eden Hakan Yılmaz “zaten belediye bizi yıllarca mağdur etti, bir de arkadaş kurbanı olarak bu parayı nasıl ödeyeyim?” dedi.

Elektriksiz ve susuz

Oturmakta olduğu evin elektriğinin de eski kiracının sorumsuzluğu yüzünden geçen hafta kesildiğini söyleyen Hakan Yılmaz, kendine ait abonelik çıkarmak istediğinde KIB-TEK memurlarının “ şu anda mahkemeliksin, eski borç ödensin o zaman elektrik bağlarız” demesine tepki gösterdi. Hakan Yılmaz 3 yaşındaki çocuklarıyla şimdi elektriksiz ve susuz evde arkadaşının ödeyeceği elektrik faturasının sonucunu bekliyor.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.