1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARKADAŞ KURBANI OLDUM!
ARKADAŞ KURBANI OLDUM!

ARKADAŞ KURBANI OLDUM!

Arkadaş kurbanı oldum!

A+A-

Havadis Gazetesi'nin haberine göre sahte para basmak suçundan hüküm giyerek cezası bittikten sınır dışı edilerek KKTC’ye girişi yasaklanan Cemil Kocabaş, “pişmanım” diyerek ailesinin yaşadığı Kıbrıs’a dönüş izni istedi

KIBRIS’A GERİ GELMEK İSTİYOR:

Kalpazanlık suçundan mahkum olan ve sonrasında sınır dışı edilen Cemil Kocabaş, Türkiye’de hiçbir akrabası olmaması nedeniyle iş bulursa iş yerinde iş bulmazsa sokakta yatıyor. Anne ve babasının Kıbrıs’ta olduğunu ve onları çok özlediğini kaydeden Kocabaş yetkililere çağrı yaptı ve KKTC’ye girmesine izin verilmesini istedi

Sahte para basmak suçundan mahkeme tarafından 1 yıl hapse mahkum edilen ve ardından da KKTC’ye girişi yasaklanarak Türkiye’ye gönderilen Cemil Kocabaş, 9 aydır Türkiye’de ailesinden ayrı bir yaşam mücadelesi veriyor.

Türkiye’de kalacak evi olmayan Kocabaş, iş bulursa iş yerinde iş bulmazsa sokakta uyuyor.

Kocabaş ailesini çok özlediğini söyledi ve ilgili mercilere çağrı yaparak KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasını istedi.

“Arkadaş kurbanı oldum, çok pişmanım”

Kocabaş işlediği suçta arkadaş kurbanı olduğunu ve çok pişman olduğunu söyledi. Suçunun cezasını ailesinden uzak ve kimsesiz kalarak Türkiye’de en ağır şekilde ödediğini belirten Kocabaş, “Tek istediğim aileme kavuşmak. Onlara yeniden sarılabilmek” dedi.

“6 aylıkken Kıbrıs’a geldim”

Şu anda 23 yaşında olan Cemil Kocabaş ailesinin kendisi henüz 6 aylıkken Kıbrıs’a geldiğini söyledi. Bu nedenle kendisini Kıbrıslı olarak hissettiğini kaydeden Kocabaş Türkiye’de evinde kalacağı biri bile olmadığına işaret etti.

“Okulum yarım kaldı”

Cezaevine girmeden önce KKTC’de bir üniversitede Türkçe öğretmenliği okuduğunu anlatan Kocabaş, Kıbrıs’a geri dönerek okuluna devam etmek istediğini ifade etti. Kocabaş, “Okulum yarım kaldı. Kıbrıs’a dönüp eğitimime devam etmek istiyorum” dedi.

“10 Şubat’ta Kıbrıs’a gelmeye çalıştım”

10 Şubat tarihinde ailesini görebilmek için Kıbrıs’a gelmeye çalıştığını söyleyen Kocabaş ancak gümrükten içeri alınmadığını belirtti. Kocabaş gümrükte beklediği esnada uzaktan da olsa ailesini görme şansı bulduğunu ve bunun kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.