1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARKADAŞINA KEFİL OLMAK İÇİN GİTTİ, ŞOK OLDU!
ARKADAŞINA KEFİL OLMAK İÇİN GİTTİ, ŞOK OLDU!

ARKADAŞINA KEFİL OLMAK İÇİN GİTTİ, ŞOK OLDU!

Lefkoşa'da sakin;

A+A-

Lefkoşa’da sakin Arif Özyaprak, elektrik borcu olmadığı düşüncesiyle, bir arkadaşına kefil girmek için gittiği Elektrik Kurumu’nda, “Senin borcun var, kefil giremezsin” sözleriyle karşılaştı.

Özyaprak’a, KKTC’de ikamet etmediği 2003 yılında, kendisine ait olduğu iddia edilen işyerinden elektrik borcu olduğunu belirten Elektrik Kurumu, 11 yıllık faiziyle birlikte elektrik borcunu talep etti.

Şikayette bulunan Özyaprak, “Beni kandırmaya çalışıyorlar, yetkilileri göreve çağırıyorum” dedi.

Konu binanın yıllar önce başkasına kiralandığını, kendi onayı olmadan elektrik sayacını başka bir kişinin üzerine çevirdiklerini iddia eden Özyaprak, “Benim eğer borcum olsaydı, benim adıma bir sayacı başkasına çevirmek mümkün olmazdı. Hem benden onay almadan, sayacı başkasının adına çevirdiler, hem de şimdi benden, KKTC’de olmadığım bir tarihte, kullanılan elektrik borcunu istiyorlar. Bu nasıl iş anlamadım” şeklinde konuştu.

 

Ortada bir sorun var

Elektrik borcu olan bir sayacın başka bir kişinin adına çevrilmesinin de imkansız olduğunu anlatan Özyaprak, ortada bir sahtekarlık olduğunu iddia etti.

KKTC’ye döndükten sonra, 2008 yılında kendi adına Dikmen’de elektrik bağlattığını ve o zaman kimsenin kendisine “elektrik borcun var, bu eve elektrik bağlayamazsın” şeklinde bir uyarı yapmadığına dikkat çekti.

Özyaprak, “Eğer Elektrik Kurumu’na borcum olsaydı, bana elektrik bağlamaları imkansızdı. Şimdi, 2003 yılında elektrik borcum olduğu iddiasıyla, arkadaşıma kefil girmeme izin vermiyorlar” dedi.

Söz konusu elektrik borcunun çok büyük bir miktar olmadığını ancak haksız yere bu parayı da ödemek istemediğini anlatan Arif Özyaprak, şunları kaydetti:

“KKTC dışında olduğum 2003 yılında, elektrik kullandığımı söylüyorlar, o tarihten kalan borcum olduğunu söylüyorlar, benim imzam olmadan, bu sayacı başkasına devrediyorlar, 2008 yılında elektrik bağlatıyorum, kimse bana elektrik borcum var demiyor ve şu an 11 yıllık borcum var diye iddia ediliyor. Yetkililerden bir yanıt bekliyorum”.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.