1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARKADAŞLARINI AFFETTİ!
ARKADAŞLARINI AFFETTİ!

ARKADAŞLARINI AFFETTİ!

Ağır işkence gören genç...

A+A-

İşkence gören genç arkadaşlarını affetti

Kendilerine 38 bin dolar borcu olduğu gerekçesiyle Nijeryalı öğrenciyi kaçırıp, bağlayarak, 5 gün boyunca ciddi şekilde darp eden 5 Nijeryalı öğrenci teminatla serbest bırakıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da, kendilerine 38 bin dolar borcu olduğu gerekçesiyle Nijeryalı öğrenciyi kaçırıp, bağlayarak, ciddi şekilde darp edip 5 gün boyunca alıkoyan 5 Nijeryalı öğrenci, yargılanmak üzere serbest bırakılırken, müşteki de şikayetini geri çekti.

5 gün boyunca evde bağladıkları ve ciddi şekilde darp ettikleri kişinin, çırılçıplak fotoğraflarını ve videolarını çeken Nijeryalı grup, başka bir kişinin polise yaptığı ihbar üzerine, konu eve yapılan baskınla suçüstü yakalanmıştı.

“Adam Kaçırma”, “Alıkoyma”, “Şiddet Tehdidi” ve “Ciddi Darp” suçlamalarıyla gözaltına alınan Emmanurl İkekhua, İsrael Edo, Clement Okoli, Christopher Ezeh ve James Anima, dün, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Rauf Kürşad’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Aykut Özkan’ı dinletti.

Özkan, zanlıların, Lefkoşa’da, 28 Kasım- 3 Aralık 2016 tarihleri arasında, 38 bin Amerikan Doları’nı kendilerine vermediği için Nijeryalı A. O.’yu zorla, kullanımlarındaki meçhul araç ile kaçırdıklarını, müştekiyi önce Demirhan’da, daha sonra da Lefkoşa’da, Iğdır Sokak’ta bir eve götürerek zorla alıkoyduklarını söyledi.

Özkan, zanlıların, “parayı vermezsen seni ve aileni öldürürüz” diyerek A. O.’ya şiddet tehdidinde bulunduklarını, vücudunun muhtelif yerlerine vurarak ciddi şekilde darp ettiklerini ve şiddet uyguladıkları anları müştekinin cep telefonuna kaydettiklerini anımsattı.

Polis Memuru Aykut Özkan, müştekinin şikayetini geri çektiğini belirterek, KKTC’de öğrenci statüsünde olan 5 Nijeryalı zanlının, mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Rauf Kürşad, 5 zanlının da yurtdışı çıkışını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri, 5’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalamaları ve haftada üç gün polise ispat-ı vücutta bulunmaları karşılığında tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.