1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARSLAN MENGÜÇ'ÜN SAĞLIK DURUMU...
ARSLAN MENGÜÇ'ÜN SAĞLIK DURUMU...

ARSLAN MENGÜÇ'ÜN SAĞLIK DURUMU...

ARSLAN MENGÜÇ'ÜN SAĞLIK DURUMU...

A+A-

Yoğun bakımda tedavi gören gazeteci yazar Arslan Mengüç’ün sesli uyarılara gözlerini açarak ve sol tarafını hareket ettirerek tepki verdiği bildirildi.

Gazeteci Yazar Arslan Mengüç'ün Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesindeki tedavisi sürüyor.

YDÜ Basın ve Halkla ilişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, YDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Amber Eker Mengüç’ün beyninin sol tarafında damarlarda tıkanıklık nedeni ile geniş bir felç alanı ve bir kanaması mevcut olduğunu bildirdi.

Amber, hastaneye gelişinden itibaren çok ciddi dahili sorunlar ile de mücadele eden Mengüç’ün böbrek fonksiyonlarındaki bozukluğun tedrici olarak düzelme gösterdiğini açıkladı.

SESLİ UYARILARA GÖZLERİNİ AÇARAK VE SOL TARAFINI HAREKET ETTİREREK TEPKİ VERİYOR

Ağır enfeksiyon tablosu uygulanan antibiyotik tedavisine cevap verdiğini anlatan Yrd.Doç.Dr. Amber, şunları söyledi:

“Hafta sonundan itibaren bilinç kapalılığı düzelme eğilimindedir. Bu sabahki muayenesi itibari ile sesli uyarılara gözlerini açarak ve sol tarafını hareket ettirerek tepki vermektedir ancak sağ taraf kol ve bacakta ağır bir  güçsüzlüğü mevcuttur. Bilinci kapalı olduğu dönemlerde solunum yolunu korumak amaçlı solunum cihazında izlenen hastanın bilincinin açılması ile solunum cihazının destekleri yavaş yavaş geri çekilmeye başlanmıştır. Halen kritik durumu nedeni ile yoğun bakım ünitesindeki yakın takipleri devam etmektedir”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.