1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER BASIN GÜNÜ MESAJI YAYINLADI
ARTER BASIN GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

ARTER BASIN GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 11 Temmuz Basın Günü kapsamında mesaj yayınladı.

A+A-

GAZİMAĞUSA BELEDİYE BAŞKANI ARTER: “BASIN İLKELERİNE BAĞLI OLARAK MESLEK İCRA EDİLMESİ SON DERECE ÖNEMLİDİR"

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter 11 Temmuz Basın Günü kapsamında mesaj yayınladı.

Başkan Arter mesajında, Kıbrıs'ta ilk Türkçe gazete; "Saaded"in yayın hayatına başlamasının 125’inci  dönümü olarak kutlanan Basın Günü’nün tüm basın emekçilerine kutlu olmasını diledi.

Başkan Arter açıklamasında şunları ifade etti:

“Her bireyin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında basının denetleyici ve sorgulayıcı misyonunun devlet icraatları kadar önemli olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Basının bu önemli görevi yerine getirebilmesi için çok sesliliğin ve farklı görüşlerin herhangi bir engellemeyle karşılaşmadan halka buluşması gerekmektedir. Basının çalışma koşulları yasalar çerçevesinde güvenceye alınmış olması ve evrensel basın ilkelerine bağlı olarak meslek icra edilmesi son derece önemlidir.

Ülkemizde her zaman dile getirilen özgür ve özerk basın idealine tam anlamıyla ulaşılması için hem yaslarla hem da medya pratiğinde basın mensuplarının haklarının korunması gerektiğini hassasiyetle belirtmek isterim. Kimden gelirse gelsin basına yönelik şiddet ve engellemenin kabul edilmez olduğu herkesçe bilinmelidir.

Basın örgütlerinin ve emekçilerinin basının hak ve özgürlükleri konusunda ortaya koyduğu emeği ve mücadeleyi saygıyla selamlar, 11 Temmuz Basın Günü’nün tüm basın emekçilerine bir kez daha kutlu olmasını dilerim.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.