1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER: “GAZİMAĞUSA’YI DEĞİŞTİRECEĞİZ, GELİŞTİRECEĞİZ”
ARTER: “GAZİMAĞUSA’YI DEĞİŞTİRECEĞİZ, GELİŞTİRECEĞİZ”

ARTER: “GAZİMAĞUSA’YI DEĞİŞTİRECEĞİZ, GELİŞTİRECEĞİZ”

Arter, Gazimağusa Belediyesi’nde yaratacakları çağdaş yönetim anlayışı ile Mağusa’yı ileri götüreceklerine emin olduklarını belirterek,

A+A-

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi’nde yaratacakları çağdaş yönetim anlayışı ile Mağusa’yı ileri götüreceklerine emin olduklarını belirterek, Mağusa halkını da yanlarına alarak somut ve uygulanabilir yeni projelerle Mağusa’yı değiştireceklerini, geliştireceklerini söyledi.

Arter, Mağusa’ya, hızla değişen, baş döndürücü bir süratle gelişen dünyaya ayak uyduracak, halkı, kaliteli hizmet alan, üniversiteyle, turizmcisi, tüccarı, esnafı, iş insanı ile işbirliği ve güç birliği içinde olan bir belediyecilik anlayışının geleceğini ifade ederek, Gazimağusa’yı Akdeniz’de turizmin incisi noktasına mutlaka taşıyacaklarını kaydetti.

Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Gazimağusa Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı İsmail Arter bugün düzenlediği basın toplantısında, kamuoyuna projelerini ve Gazimağusa’nın değişim vizyonu için düşündüğü hedefleri anlattı.

Basın toplantısına Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif, UBP Genel Sekreteri Sunat Atun, UBP Milletvekilleri Hamza Ersan Saner ve Erdal Özcenk, DP-UG Genel Sekreteri Hasan Taçoy, DP-UG Milletvekilleri Hakan Dinçyürek ve Fikri Ataoğlu ile UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay katılarak, Arter’e destek verdi.

Arter, basın toplantısında yaptığı konuşmada pazar günü gerçekleşecek seçimin Gazimağusa için önemli bir gün olduğunu belirterek, “Biz söyledik, anlattık, artık karar Mağusa halkının” dedi.

Süreç boyunca UBP ve DP-UG’nin yanlarında olduğunu vurgulayan Arter, diğer partilere oy veren ancak Mağusa’nın artık belediye başkanını değiştirmeye ve değişime, gelişime ihtiyaç duyduğunu bilen çok sayıda vatandaşın da kendilerine gönülden destek verdiğini kaydetti.

Arter, mevcut belediye başkanına da seslenerek, “Bugüne kadar yaptıkları için teşekkür ediyorum. Biz sayın başkan ve ekibinden daha başarılı olacağımıza, belediyede yaratacağımız çağdaş yönetim anlayışı ile Mağusa’yı ileri götüreceğimize eminiz. Ben ve arkadaşlarım, Mağusa halkını da yanımıza alarak somut, uygulanabilir yeni projelerle Mağusa’yı değiştireceğiz, geliştireceğiz. Hiç bir şey yapılmadı demiyoruz ama Gazimağusa olması gereken yerde değildir” dedi. 

Arter, Gazimağusa’da var olan potansiyeli bugüne kadarki anlayışın üstüne çıkarak doğru kullanacaklarını ifade ederek, kenti 4 yıl içinde bugünkü ile kıyaslanmayacak kadar ileri götüreceklerini savundu.

29 PROJE

Uzman bir grupla geceli-gündüzlü, uzun bir süre çalışarak çok sayıda proje ürettiklerini anlatan Arter, projeleri hazırlarken öncelikle “nasıl bir Mağusa ve nasıl bir hizmet” sorularına yanıt aradıklarını söyledi.

Arter, “Hızla değişen, baş döndürücü bir süratle gelişen dünyaya ayak uyduracak, halkı, kaliteli hizmet alan, üniversiteyle, turizmcisi, tüccarı, esnafı iş insanı ile işbirliği, güç birliği içinde olan bir belediyecilik anlayışı, Mağusa’da hakim kılınacak” diye konuştu. 

Projelerin gerçekleşebilmesi için 2 temel nokta olduğunu ve bunların; doğru finansman ile iyi bir organizasyon olduğunu dile getiren Arter, kaynakları verimli kullanılan, rant için değil, gelişmiş ve müreffeh bir şehir için yola çıktıklarını kaydetti. Arter, “Turizmin incisi olabilecekken bir sahil kasabasından öte gitmeyen kentimizi Akdeniz’de olması gereken yere mutlaka taşıyacağız” dedi.

KENTSEL TASARIM VE İMAR PROJESİ

Gazimağusa için ürettikleri projeleri anlatan İsmail Arter, bunlardan ilkinin “Kentsel Tasarım ve İmar Projesi” olduğunu kaydetti, bu projenin şehirde faaliyet gösteren tüm meslek grupları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla halkın ihtiyaçları göz önüne alınarak ortak akıl ile hazırlanacağını ve hayata geçirileceğini söyledi.

ALTYAPI, ATIK SU ENTEGRE VE ORGANİK TARIM PROJESİ

Gazimağusa’nın altyapı sorunlarını ortadan kaldıracak “Kanalizasyon Sistemi Düzenleme Projesi”nin uygulamaya konulacağını belirten Arter, “Atık Su Sistemiyle Geri Dönüşüm Projesi’nin” yaşam bulacağını, Maraş bölgesinin “Organik Tarım Turizm Merkezi Projesi’nin” halkın hizmetine sunulacağını, “Yağmur Suyu Derenaj Projesi’nin” yaşama geçeceğini söyledi.

YAYA GÜVENLİĞİ VE ENGELLİ DOSTU KENT PROJESİ

İsmail Arter, dünya standartlarında yollara sahip olacak Gazimağusa'nın kaldırımlarının da insanların güvenle yürüyüş yapabileceği şekilde yapılacağını ve engelli dostu olacağını belirtti.

SALAMİS YOLU DÜZENLEME VE TRAMVAY PROJESİ

Hayata geçirecekleri en önemli projelerden birinin Salamis yolunun tek yönlü şekilde yeniden düzenlenmesi ve tramvay projesi olduğunu söyleyen Arter, tramvayın KKTC için bir ilk olacağını ve çevre dostu proje ile hem hava kirliliğinin önleneceğini, hem de trafikte büyük bir rahatlama sağlanacağını söyledi. 

ÇOK KATLI OTOPARK PROJESİ VE SU TEMİN PROJESİ

Parkın şehirde sorun olmaktan çıkarılacağını belirten Arter, şehrin belirli merkezlerine otoparklar yapılacağını söyledi. Arter ayrıca yeni yerleşim alanlarına su verilerek su bağlantı altyapısının da tamamlanacağını kaydetti.

TUZLA-GLAPSİDES BAĞLANTI PROJESİ VE ÇÖP REHABİLİTASYON PROJESİ

Her bölgeye eşit hizmet verileceğini ifade eden Arter, Tuzla-Glapsides yürüyüş ve bisiklet yolunun en kısa sürede bitirileceğini, ayrıca şehir içindeki tüm çöp bidonlarının AB standartlarına yükseltileceğini ve çöplerin düzenli depolama alanlarına sevk edileceğini söyledi.

GLAPSİDES PLAJI REKREASYON VE GÜLSEREN GÖLETİ DOĞAL YAŞAM PARKI PROJESİ

Gazimağusa’nın Glapsides Plajı’ndan denize açılacağını ifade eden Arter, Glapsides Plajı Rekreasyon Projesi’nin iki yılda bitirileceğini, Gülseren Göleti’nin de düzenleneceğini ve “Doğal Yaşam Parkı’na” dönüşeceğini belirtti.

AĞAÇLANDIRMA PROJESİ VE EĞLENCE PARKI PROJESİ

Şehirde doğan her çocuk için Gazimağusa'da bir ağaç dikileceğini belirten Arter, Ayluga Göleti, Aşıklar Yolu ve Çamlık bölgesinin yaşam alanı olacağını ifade etti. Arter, ayrıca inşa edecekleri 10 bin metrekarelik eğlence parkını Gazimağusa’nın hizmetine sunacaklarını söyledi.

HENDEK IŞIKLANDIRMA VE DÜZENLEME PROJESİ

Hendek ve Surların aydınlatılacağını, bisiklet ve yürüyüş yolları ile halkın kullanımına sunulacağını ifade eden Arter, “Hendeğin doğal ve tarihi dokusu korunacak, yürüyüş ve bisiklet yolları yanında dinlence yerleri ile halkımızın kullanımına kazandırılacaktır” dedi.

SURİÇİ CANLANDIRMA VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ PROJESİ

Gazimağusa tarih müzesi açılacağını belirten Arter, Othello Kalesi’nin dünyanın sayılı sanat merkezlerinden biri olacağını vurguladı.

GAZİMAĞUSA ULUSLARARASI YAT LİMANI PROJESİ

Arter, Gazimağusa halkının denizle buluşmasını engelleyen alanların kaldırılarak, Gazimağusa'ya 4 yıl içinde 300 yat kapasitesine sahip uluslararası bir yat limanı ve kordon boyu yürüyüş alanı inşa edileceğini söyledi.

MAĞUSA GELİŞİM AKADEMİSİ VE MAĞUSA GENÇLİK MERKEZİ

Kişisel gelişim, hobi ve meslek edindirme kursları düzenleneceğini söyleyen Arter, belediyenin şehirde faaliyet gösteren tüm kulüplerin gelişimine eşit oranda maddi ve manevi katkı yapmasının sağlanacağını ifade etti.

Arter ayrıca, Derinya plajı düzenleme projesi, DAÜ-Tuzla kavşağı bölünmüş yol projesi, Perşembe Pazarı yenileme projesi, yeni mezbaha ve hal projesi, Aydınlık Gazimağusa projesi, hayvan barınağı projesi, terminal projesi, tabela yenileme ve her mahalleye bir park projesi ile kent konseyi gibi hazırladığı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

İsmail Arter, basın toplantısını “Mağusa için hazırız… Mağusa halkı için artık tam zamanıdır. Mağusa’nın iyiliği, güzelliği, geleceği için değişimi için başkanın değişmesi en temel konudur” diyerek tamamladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.