1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER İÇİN GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLENDİ
ARTER İÇİN GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLENDİ

ARTER İÇİN GAZİMAĞUSA’DA MİTİNG DÜZENLENDİ

Grup Rast da sahne aldı;

A+A-

 

Gazimağusa Bağımsız Belediye Başkan Adayı İsmail Arter için Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda miting düzenlendi.

Arter Seçim Koordinasyon Merkezi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, mitinge Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün  ile her iki partiye mensup milletvekilleri ve Belediye Meclis Üyesi adayları katıldı.

Mitingde, Arter’in seçim şarkısını yapan Grup Rast da sahne aldı.

Mitinge katılanlara hitaben bir konuşma yapan İsmail Arter, Mağusa’da bir tarihe tanıklık edildiğini söyleyerek, bu tanıklığın “Mağusa’nın değişimi ve gelişimi” için olduğunu dile getirdi.

Arter, “Bu tarihi meydan şu anda zaferimize mühür vuruyor, değişimi ilan ediyoruz” dedi.

Arter, göreve gelir gelmez, sırtı denize dönük şehrin yüzünü denize döndürmeye, trafik ve park sorununu çözmüş bir kent yaratmaya, üniversitesiyle bütünleşmiş, sivil toplum örgütleriyle, meslek kuruluşlarıyla ortak çözümler üreten bir belediyecilik anlayışını hakim kılmaya, mahalleler arası gelişmişlik farkını gidermeye, ödenen belediye vergilerinin birebir karşılığını almaya, kimsenin ötekileştirilmediği bir Mağusa’da yaşama iradesine katkı koymaya başlayacaklarını belirtti. Arter konuşmasına şöyle devam etti:

“Kaynakların etkin ve verimli kullanımı sorunların çözümünde en önemli faktördür. Biz harcadığımız kör kuruşun hesabını daima toplumla paylaşacağız, bunun sözünü veriyoruz. Projelerimizi öncelik sırasına göre yaşama geçirecek, belediyenin internet sitesinde projelerin durumunu halkın bilgisine sunacağız. Hesap verebilirlik en önemli ilkemiz olacaktır.
Belediye bize oy veren veya vermeyen tüm yurttaşlarımızın eşit hizmet aldığı bir kurum olarak hizmetlerine devam edecektir.”

Hizmetlerde verimlilik unsurunun daima göz önünde bulundurulacağını ve çalışanların ekmeğiyle oynanmayacağını ifade eden Arter,bu konuda yapılan dedikoduların asılsız, yersiz ve seviyesiz olduğunu, dedikodulara  itibar edilmemesi gerektiğini söyledi. Arter şöyle konuştu:

“Belediyenin gelir-gider dengesi gözetilecek, israfın önüne geçilecektir. Biz sadece beton bina yaparak merkezler kurmayacağız, biz mekanları insanlarla anlamlandıracağız. Şehrimiz tam anlamıyla bir kültür sanat şehri haline gelecektir. Hizmet heyecan işidir, heyecan uzun yıllar boyunca muhafaza edilemez, mevcut başkan şehre hizmet heyecanını kaybetmiş dalında olgunlaşmış bir ceviz gibidir. Hep beraber salladığımızda yere düşecektir. Buna inanıyorum.”

Gecede DP-UG Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Eroğlu Canaltay ve DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu da Arter’e desteklerini belirten konuşmalar yaptılar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.