1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
ARTER, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

ARTER, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediye sınırları içindeki muhtarlarla toplantı yaptı.

A+A-

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, belediye sınırları içindeki muhtarlarla toplantı yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediyeler Yasası’nda da öngörülen istişare toplantılarıyla belediyenin ve muhtarlıkların sorunlarının ele alındığını söyleyen Arter, muhtarların yerel yönetimlerin en önemli ayaklarından biri olduğuna vurgu yaptı.

Yağmur Suyu Drenaj Projesi’ni sorunlu yerlere çözüm getirecek şekilde geliştirmeye başladıklarını anlatan Arter, Larnaka Yolu’nda Canova noktasında mevcut drenajın aşırı yüklenmesi ve eski Sema Otel arkasındaki birikmeleri engellemek için çalışma başlattıklarını, dere yataklarını temizleyerek suyun akışını sağladıklarını kaydetti.

Kentin imar planının yapılması gerektiğini, bu yönde çalışmalara başladıklarını da aktaran Arter, özellikle Salamis Yolu’nun trafiğinin rahatlatılabilmesi için bu güzergâha yeni otoparklar yapacaklarını söyledi.

Arter, sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek verdiklerini, Gazimağusa’da her bölgenin kendi örf, adet ve geleneklerini sürdürmesi, kentin bölgelerini kaynaştıracak etkinlikler yapılması için muhtarlara görev düştüğünü kaydetti.

Eski eserlerin temizliği için ekiplerin sürekli çalıştığını, eski eserlerin sorumluluğu belediyede olmamasına rağmen görev bilinciyle çalıştıklarını ifade eden Arter, Suriçi’ne öğrenci taşınması ve Bandabuliya’da ders yapılmasını düşündüklerini de ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.