1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ARTER SLOVAKYA’NIN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ TOMOVA’YLA GÖRÜŞTÜ
ARTER SLOVAKYA’NIN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ TOMOVA’YLA GÖRÜŞTÜ

ARTER SLOVAKYA’NIN KIBRIS BÜYÜKELÇİSİ TOMOVA’YLA GÖRÜŞTÜ

Arter, Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova ile görüşerek kentteki kültürel mirasla ilgili yapılacak etkinlikleri ele aldı.

A+A-

İKİ TOPLUMLU ETKİNLİKLER GÜNDEMDE

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova ile görüşerek kentteki kültürel mirasla ilgili yapılacak etkinlikleri ele aldı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Slovakya Büyükelçiliği’nin öncülüğünde kentteki kültürel mirasın korunmasıyla ilgili yapılacak iki toplumlu etkinlikte çalışmanın ön hazırlığı olarak tarihi yerler gezilerek gözlem yapılacak ve ardından çalışmalara başlanacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, kültürel mirasın korunması için hassasiyet gösteren Gazimağusa Belediyesi’nin tarihi yerlerle ilgili yapılacak çalışmalara destek olma ve katkıda bulunmayı görevleri arasında gördüğünü, kentin tarihi mirasının korunmasına katkı sağlayacak etkinlik için de Slovakya Büyükelçiliği ile ortak hareket edeceklerini belirtti.

Slovakya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Oksana Tomova da konuşmasında, Gazimağusa’nın geleceği için önemli bir görev üstlenen İsmail Arter’i tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Tomova, kültürel mirasın korunması için yapacakları çalışma öncesinde iki toplumdan katılımcıların yer alacağı bir etkinlik düzenleyeceklerini ve tarihi yerlerin gezileceğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.